Bebeğimiz doğmadan önce ki süsleme hazırlıkları


Kızımın bebek sepetini Mothercare 'den aldık. Beş ay çok faydalandık. Kızım mışıl mışıl uyudu içinde. İsterseniz sallanır ayağı da var ama biz almadık.Tercih sizin. Yatağımızın başucuna koyduk. Sürekli yanımda olması bana özellikle gece emzirmesinde kolaylık sağladı.

Beş ay sonra kendi karyolasına yatırmaya başladık.

Bebek şekerlerini, bebek sepetini ve üzerinde ki yazıyı kendi ellerimle bilgisayarda hazırladım. Hastahaneye ve eve gelen konuklara bebek şekerlerini bu sepetin içinde ikram ettik. Silikon tabancası, saten kumaş, tül ve bebek aksesuarları ile bu sepeti
hazırlamak bir günümü aldı :)))
Kapı süsünü de saten kumaş,  tül ve bebek aksesuarları ile hazırladım. Hazır satılanlardan daha zengin ve gösterişli olmuştu. Uzun bir tül sayesinde hastahanenin kapısına takmakta çok kolay oldu. Bir düğüm ile işi çözdük :))
Altın yastığımız sevdiğimiz bir ablamızın hediyesi oldu.
Süslü şekerleri ikram için hazır aldık.
Ziyarete gelen sevenlerimizin düşüncelerini yazması için kırtasiyeden deri kaplı düz sayfalı bir defter aldım. Saten kumaş, tüller ve bebek aksesuarları ile süsledim. Şimdi kızımın büyüdüğünde keyifle okuyacağı, onu sevenlerin yazılarından oluşan güzel bir defteri var:))
Araştırmalarımız sonucu kızımın odasına sermek için İmarka halıda karar kıldık. Muhteşem bir kolleksiyona sahip, antialerjik bir halı. Tavsiye ederim. Keyifle kullanıyoruz. 



 







Kızımın odasının duvar süsleri hakkında uzun süren bir karar aşamasından sonra hayvan resimlerinden oluşmasına karar verdik. Ve hazır satılan etiketler sayesinde neşeli bir bebek odası yarattık. Karyola takımını Modoko'dan aldık. Beyaz olmasını ve yaşı büyüdüğünde de çocuk yatağına dönüşebilen olmasına dikkat ettik. Şu anda kızımın mobilyalarının üzeri kendisinin yapıştırdığı etiketler ile dolu :))

Buhar makinası almakta en iyi kararı verdiğimiz makina oldu. Odasına nem ve sıcaklığı ölçen bir derece taktık. Oda sıcaklığının 22-23 arası ve neminin de 50 derece olmasına dikkat ediyoruz. Böylece daha rahat nefes alarak uyuyabiliyor. Buhar makinasında en dikkat edilmesi gereken soğuk buhar veren makinaları tercih etmeniz olacaktır.

Karyolasının üzerine konulan sipariş üzerine yaptırdığımız parça ile bebekken alt değişimini hep karyolasının üzerinde yaptım. Çok faydasını gördüm. Yine Mothercare'den aldığım alt değiştirme minderi ve havlularda hayatımı kolaylaştırdı.
Yatağının üzerinde olan ve aşağıdan bakıldığında bebeğin göz hizasında olması gereken dönence en sevdiğimiz oyuncaktı.
Fun to see Duvar sticklerimizin çeşitli model seçenekleri var... Türkiye'de bir çok yerde satılıyor. İnternetten de bulabilirsiniz.

 

1 yorum:

  1. bayıldımmm... düşüncelerimdeki bebek odası ,doğum öncesi ve sonrası hazırlıklarını ruya gibi sizin sitenizde gördüm.. ilerde torunum olursa burdaki yaptıklarınızdan kesin etkilenecem.. yaptıklarınızı yazılarınızı zevkle takip edecem inş :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top