Bronsolit nedir ?

Aeoro chamber
Özellikle kışın güzel kızım alerjilerinden de dolayı sık sık hasta olur. Şu an yine hasta. Hasta olduğu zaman ilk 3 gün ateş oluyor sonrasında ise burun akıntısı ve öksürük bir ay kadar devam ediyor. Bu süreçte ağızdan puf puf alerjik astım ilaçları ile tedaviye devam ediyoruz. Özellikle gece öksürüğü çok oluyor. Öksürük şurupları ile geçmeyen öksürük sadece puf puf alerjik astım ilaçları ile geçiyor. Puf puflar için ise resimde ki aerochamber'ı kullanıyoruz. En etkili yöntem bu. Tüm doktorlar puf puf kullanırken aerochamber mutlaka kullanılmalı diyor. Puf puf ilaçları bu şekilde kulanılırsa  istenen etkiyi gösterebiliyor. Direkt ağıza sıkmak artık önerilmeyen bir yöntem.
İlk zamanlar aceba bronşiolit mi oldu diye endişe ederdim. Ama artık kızımın öksürüğünün alerjik astımla ilgili olduğunu biliyorum.
Öncelikle bronşiolit tanısı mutlaka doktor tarafından konulması gerekir. Genellikle 2 yaş altındaki çocuklarda görülüyor. Burnundan alınan akıntı ile tespit yapılır. Bu hastalığa sebep ise RSV denilen  genelde kışın salgınlara sebep olan bir virüstür.
Hasta kişilerin öksürmesinden, hapşırmasından ve kirli ellerinden bulaşır. Gribal enfeksiyon geçiren aile bireylerinin çocuklardan uzak durmasında fayda var.
Anne olanlar bu virüslerin adlarını mecburen ezbere biliyorlar :) Rsv virüsü, rota virüsü, infiluenza virüsü, H51N virüsü, adeno virüsü v.b....Geçire geçire arkadaş olduk virüsler ile.
Bronşiolit'in ilk belirtileri ateş ve burun akıntısıdır. Sonrasında ise solunum zorluğu ve öksürük başlar. Göğüsten gelen bir hırıltısı vardır ve hızlı nefes alıp verir. Kalın balgam çıkarabilir. Hırıltı 7 gün, öksürük ise 14 gün sürer. En önemli olabilecek komplikasyonu kulak enfeksiyonudur. İştahı azalır. Bebeklerde emme zorluğuna sebep olur.
Çocuğunuza doktorunun verdiği ilaçları düzenli kullanmalısınız.
Öksürük nöbetleri için ise sıcak sıvılar tüketmesini sağlayın, elma suyu içirin, burnu için serum fizyolojik su  ve otribebe burun temizleyicisi kullanabilirsiniz. Çocuğunuzu çok rahatlatacaktır. Günde 3 kere tekrarlamanız yeterlidir.
Ve kesinlikle evinizde sigara içilmesine izin vermeyin.
Dakikada 60'ın üzerinde nefes alıp vermeye başlarsa, nefes alıp vermesi zorlaşırsa ve hırıltısı şiddetlenirse mutlaka doktorunuzu aramalısınız.
Sağlık dolu günleriniz olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top