Deveci armutları ile şekersiz hafif kek yapalım.

Beğenerek takip ettiğim Misscilek blogunda ki bu tarife bayıldım. Çocuklarımıza yapabileceğimiz, hafif, lezzetli bir kek tarifi.
 
Neler gerekli kek için;
3 tane yumurtayı buzdolabından çıkartın. Bir saat kadar mutfakta biraz ılısınlar.
Pekmez var mı? bir bakın.1,5 çay bardağı varsa harika o bize yeter kek için.
2 tane orta boy deveci armudumuzu da alalım tezgahın üzerine.
Zencefil sever misiniz? Hadi o zaman taze zencefili de tezgahın üzerine koyun.
Karbonat ve tam buğday unu da varsa tamam.
biraz da tereyağı 100-150 gram kadar köy tereyağı süt kokanlardan .
Malzemeler buzdolabından çıktıktan sonra iyice ılısın dedim ya 1 saat kadar geçmeli.
İyice yumuşayan tereyağını pekmezle bir kaseye alın.
Mikserle iyice çırpın.
Yumurtaları ekleyin. Karıştırın. Bütünleşince az zencefil rendeleyin. (1 çay kaşığı dolusu kadar) karbonatı ve unu ekleyin.
Armutları ince ince doğrayın.
Keki mini kek kalıplarına kaşıkla paylaştırın.
Üzerine armut dilimlerini yavaşça yerleştirin.
Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun, yarasın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top