Arıtma cihazlarının pazarlamasında yapılan hile.

Damacana suların kirli çıkması ile birlikte su arıtma cihazlarının satışında patlama yaşanıyormuş. Su arıtma cihazlarına bilgilerim ışığında her zaman karşı oldum. Savunucuları ise oldukça fazla. Evinde arıtma cihazları olanlar o kadar kandırılmışlar ki karşı görüşü dinlemek bile istemiyorlar. Evlerinde yapılan testi, test sonucunda damacana suyun renginin nasıl kirli çıktığını ve arıtma cihazından çıkan suyun rengini anlatıp duruyorlar.

Sevgili arkadaşlarım, aşağıda ki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Dr. Ahmet Soysal'ın yazısını okuyun da nasıl kandırıldığınızı öğrenin.
Pahalı diye almadığınız kaliteli damacana suyuna vereceğiniz parayı, sigaranızdan kısın, lüksünüzden kısın çocuklarınıza sağlıklı çıkan damacana sularından alıp içirin. Sağlıklı gelecekler yetiştirmek bizim elimizde.
İyi okumalar, iyi uyanmalar :)

Not: Herhangi bir damacana su firmasıyla herhangi bir bağlantım, çıkarım yoktur. Evimde Erikli marka damacana su kullanıyorum. Biraz pahalı. Ama çocuğumun sağlığı için başka giderlerimden kısıyorum ve güvendiğim marka suya para veriyorum.

Eğer evde kullanıyorsanız buna mutlaka dikkat edin!
Evlerde kullanılan su arıtma cihazlarının birçok hastalığa davetiye çıkardığı ortaya çıktı. Cihazların suda bulunan ve vücut için gerekli olan mineralleri yok etmekten başka bir işe yaramadığı öğrenildi. Uzmanlar, bu cihazların içme suyu için kesinlikle kullanılmaması gerektiğine vurgu yaptı.
Bütün mineralleri yok ediyor!
Büyükşehirlerde yoğun olarak kullanılan içme suyu arıtma cihazlarının suyun tüm özelliklerini yok ettiği saptandı.
Dokuz Eylül üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'ndan Dr. Ahmet Soysal, suda vücudumuzun birçok yaşamsal fonksiyonu için gerekli olan kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor, sodyum, demir, bakır ve çinko gibi minerallerin bulunduğunu söyledi. Arıtma cihazları vücut için yararlı tüm bu mineralleri süzerek yok ettiğini belirten Soysal, "Yani kaş yapayım derken göz çıkarıyorsunuz. Bu şekilde içilen suyun vücuda hiçbir yararı olmuyor" dedi.
Enfeksiyona neden oluyor
Bu cihazların belli aralıklarla sökülüp bakımı yapılması ve içindeki kimyasalların yenilenmesi gerektiğine dikkat çeken Soysal sözlerine şöyle devam etti: "Bunlar bakımı çoğunlukla yapılmıyor. Ayrıca kimyasal arıtma yaptığı iddia edilen bu cihaz, biyolojik kirlenmeye ve mikroorganizmalar üretmeye yol açıyor. Bu da özellikle enfeksiyon hastalıklarına neden oluyor. Doğal olarak su mikrobiyolojik açıdan tehlikeli bir hal alıyor."
Sağlığınızı riske atmayın
Soysal, bu tip arıtma cihazlarının sadece ticari pazarlama ürünü olduğunu, satan veya pazarlayan kişileri zengin etmekten öteye bir anlam taşımadığını ifade öne sürdü. Soysal; "Yönetmeliğe göre belediyeler suyu Dünya Sağlık örgütü'nün belirlediği standartlara göre arıtıyor. Belediyeler suyu abonelere bu şekilde vermek durumundadır. Bu nedenle ek bir arıtma cihazının kullanılması gerekmez. Halk sağlığı uzmanları olarak bu tarz cihazların satışına kesinlikle uygun bulmuyoruz. Sonuçta daha lezzetli su elde etmek isterken bu cihazlar yüzünden kendi sağlığınızı tehlikeye atıyorsunuz."şeklinde konuştu.
Dünya Sağlık örgütü ne diyor?
Dünya Sağlık örgütü (WHO) dünyada görülen hastalıkların yüzde 80'inin sulardan kaynaklandığını, suda doğal bulunan bazı maddelerin çıkarılmasının sağlık üzerinde olumsuz etkilerinin olabileceğini belirtiyor. Bu kapsamda yapılan araştırmalarda hazırlanan raporda şu açıklamalara yer veriliyor: "Minerallerinden tamamen arındırılmış (damıtılmış) su, insan ve hayvan organizması üzerinde kesin olarak olumsuz etkilere neden olur. Bağırsak mukoza zarı, metabolizma ve vücudun mineral dengesi ile diğer bedensel işlevler üzerinde oluşabilecek sorunları doğrudan etkiler. Vücudun sıfır kalsiyum ve magnezyum almasına yeni bakterilerin oluşmasına neden olur. Vücudun mineral ve su metabolizmasını tehlikeye atarak iç denge mekanizmaları üzerindeki olumsuz etki yapar.
Halk böyle kandırılıyor
ürünü satmak için eve satıcı müşterilerini basit bir yolla kolayca kandırabiliyor. Elektroliz adı verilen bir cihazı suya sokuyor. Cihaz suyun içindeki partikül ve iyonları birbiriyle çarpışmasına neden oluyor. Devamında suyun içindeki mineraller yanıyor ve ortaya çamur şeklinde katı maddeler çıkıyor. Yine farklı bir cihazla suyun içindeki toplam çözülmüş partiküllerin oranını göstererek sözde suyun ne kadar sağlıklı veya sağlıksız olduğunu söylüyorlar. Bu görüntü karşısında hayrete düşen tüketici ürünü satın almak konusunda kolayca ikna oluyor. Aslında ortaya çıkan çamurumsu görüntü suda bulunan minerallerin yanması sonucu oluşuyor ve ortada anormal bir durum söz konusu olmuyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Dr. Ahmet Soysal

5 yorum:

  1. Adsız11.8.12

    çıkarınız yoksa neden su markası verdiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke Erikli suyun sahibi olsaydım:)
      Yazımda belirtmemin sebebi açık olmam.Erikli pahalı bir su diyorum.Bunun neresi çıkar kokuyor.
      Keşke sizde açık olup isminizi yazsaydınız :))

      Sil
  2. Adsız29.10.12

    reverse osmosis system adı verilen arıtma değil dikkatinizi çekerim ayrıştırma cihazları dünyanın en temiz suyunu üretmektedir vitamin mineral dediğinizide bir elmadan aldığınız minerali alabilmek için yaklaşık 100 litre su içmeniz gerekir ki sudan mineral alma işi hikayedir, geriye kalan tüm farklı yorumları ticari maksatla yapılmış olarak algılıyorum sizinde öyle algılamanızı tavsiye ediyorum ayrıca su ayrıştırma cihazlarını dünya sağlık örgütü tavsiye eder zararlı olduğunu söylemez evimde yıllardır güvenle kullanıyorum tabi bakımlarını yaparak, filtrelerini zamanında değiştirerek saygılar

    YanıtlaSil
  3. Adsız28.12.12

    eleştiri yönden yorum yapan arkadaşlar haklılar. neden marka ismi veriyorsun ve "çocuğumun sağlı benim için herşeyden önemli" diğerek duygu sömürüsü yaparak insanları ismini verdiğin markaya yönlendiriyorsun. bu arada diğer dediklerine katılıyorum. arıtma cihazı satanların çogu düzenbaz v.s. arkadaşım yukarıda su arıtma cihazlarının zararları ve pazarlamacıların hilelerinden bahsetmiş. evet hepsi doğrudur. bakın ben objektif olarak haklıya haklı, haksıza haksız diyorum. her iki tarafıda haklı yönde eleştirdim. kolay gele.

    YanıtlaSil
  4. Erikli suyun bursadaki işletmesini görmemiş herhalde içtiği suyu direk kaynağından doldurulduğunu sanıyo.bilmiyoki o suda arıtılıyo.piyasadaki hiçbir su doğal değildir.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top