Ünlü İtalyan yemeği Niyokki (Gnocchi) nasıl yapılır?

resim link
Uzun yıllar Paris'te yaşayan kuzenim Gülden'den öğrendiğim ve Defne'nin severek yediği Niyokki'nin (Orjinal ismi Gnocchi) nasıl yapılır, öğrenmek ister misiniz?
Malzemeler :

3 Patates
2 Su bardağı un
1 Yumurta
1 Çay kaşığı tuz
Karabiber


Patatesleri güzelce yıkayıp haşlayın. Haşlanan patatesleri rendeleyin. İçine un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyin.
Bu karışımı güzelce yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelince kalın kraker şekli verip, akide şekeri boyutunda kesin. Kaynayan tuzlu suya ekleyip 5-6 dakika kaynat.
Üzeri için dilediğiniz sosu yapabilirsiniz.
isterseniz kıymalı sos isterseniz de sarımsaklı yoğurtlu sos veya domatesli salçalı sos yapabilirsiniz.

Benim sık sık yaptığım kıymalı sos malzemeleri: 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr.kıyma
1 Soğan
Yağda kıymaları öldürün, üzerine soğanı ekleyin. Dilerseniz baharat, domates veya salça ile renklendirebilirsiniz.
Afiyet olsun....


1 yorum:

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top