Süt de sağlıklı değilse geriye sağlıklı ne kaldı...

Sevgili anneler.. Artık çocuklarımıza yedirdiğimiz şeylerin hangilerinin sağlıklı olduğunu bilemediğimiz bir dönemdeyiz. Sağlıklı denen bir şey bir süre sonra sağlıksız ilan edilebiliyor. 
En sağlıklı olarak bildiğimiz ve sağlıklı büyümesi için 1 yaşından itibaren içirmeye başladığımız ''süt'' hakkında da aşağıda ki videoda anlatılanları mutlaka dinlemelisiniz. Dinledikçe, öğrendikçe endişelerinizin daha da artacağı kesin. Kızım doğduğu günden beri evimizin yoğurdunu kendim yapıyorum. Uzun denemelerim sonucunda paket sütler ile yoğurt yapımının başarılı olmadığını öğrendikten sonra  günlük şişe süt ve annemin köyden getirdiği köy yoğurdunun mayası ile artık kaymak gibi yoğurt yapabiliyorum. Kızımın süt alerjisi olduğu için ona da keçi sütü ile yoğurt yapıyorum. Aşağıda ki videoyu dinledikten sonra iyi ki hazır yoğurt yemiyoruz diye şükrettim ama süt konusunda ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Köy de yaşayan veya yakın olanlar şanslı. Onlar orada ki mandıralardan taze taze süt temin edebilirler. Peki biz şehirde yaşayanlar gerçek sütü nereden bulacağız. Fikri olan varsa lütfen yorumlarda paylaşsın. Belki birbirimize faydası olacak fikirler ortaya çıkabilir.
Sağlıcakla kalın... Sevgiler....




3 yorum:

  1. Bu bloğun da verdiğin bilgilerle çok güzel canım.
    Hakkımda bölümünde ki sözlerini de çok beğendim ve katılıyorum.Keşke herkes böyle bilinçli olsa.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim sizin bloguda ziyaret ettim hemen mahlepli pogaçanızı yapmaya başlıyorum.kızım bayılacak buna.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler beğenin için canım.
    Şimdiden afiyet olsun minik prensese ve sizlere.
    Bence nefis bir lezzet ama yine de mahlepli poğaçayı tattıktan sonraki düşüncelerini.
    Başka yapacak olanlara fikir vermesi açısından bloğumdaki tarife yazmanı isterim:)
    Sevgilerimle minik prensesi öpüyorum:)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top