Güzel kuzenim Gülden'den aldığım bu tarifi hepinizle paylaşmak istiyorum. Enfes bir lezzet. Gelen misafirlerime her ikram ettiğimde Sarıyer Böreği sandılar :))
Kendi ellerimle yaptığımı söylemesem belki inanabilirlerdi :)) Mutlaka denenmesi gereken bir tarif. Çocuklarınız okuldan geldiğinde onlara yedirebileceğiniz bir lezzet.
Yapımı çok kolay.
Yapımı çok kolay.
Haydi hanımlar börek yapmaya..
Afiyet Olsun.
Malzemeler :
1 kg Yufka
300 gr kıyma
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
Tuz
Sosu için : 1,5 su bardağı su
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
1. Yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağ ile beraber tavada hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
2. Kıymayı ilave edip kavurun tuzunu attıktan sonra altını kapatıp kuş üzümlerini ilave edin.
3. Yufayı tezgaha serip yarım ay şeklinde kesin hazırladığınız sostan yufkaya sürün ve kıymalı harcı yufkanın düz tarafına şerit şeklinde yerleştirin ve rulo yapıp tepsiye yerleştirin.
Detaylar: Harcı, 1 kg yufkaya denk gelecek şekilde ayarlayın. Sosunuz artarsan böreği fırına vermeden önce üzerine dökebilirsiniz.
Cok guzel görünüyor. Canım istedi:)
YanıtlaSilSiteni bulduğuma sevindim. Zengin görünüyor.
Yasasın blogger anneler:), bana da beklerim:))
teşekkür ederim sevgiler....
Sil