Diş kaşıyıcıları.


Bebeğinizin dişi çıkarken en çok kullanacağı şey bir diş kaşıyıcısı olacaktır. Diş kaşıyıcıları onun diş etlerinde ki kaşınma, ağrı ve acıma hissini azalmasına yardımcı olacak. Çok çeşitli diş kaşıyıcıları bulabilirsiniz. Ama bilmeniz gereken en önemli şey vereceğiniz diş kaşıyıcısının temiz ve sağlıklı bir malzemeden yapılmış olması gerektiğidir.
Dünyanın en anti bakteriyel maddesinin
gümüş olduğunu biliyor musunuz?
Evet GÜMÜŞ dünyanın en anti bakteriyel maddesidir. Bu nedenle bebeğinize mümkünse gümüşten bir diş kaşıyıcısı alın veya yaptırın.
925 ayar saf gümüş olmasına önem gösterin. Kaplama olmamalı. Gümüş diş kaşıyıcısı kullandığınızda hem içiniz rahat edecek hem de uzun süre kullanacağı için üzerinde bebeğinizin ilk diş izleri oluşacak. Bu da, gelecek yıllarda bakıp bakıp, ''ahhhh.....'' ne günlerdi deyip gülümsemenize sebep olacak :))) 
Anti bakteriyel olduğu için yere düştüğü zaman steril etme yöntemlerine başvurmanızı gerektirmeyecek. Sadece durulamanız yeterli. Diş kaşıyıcısını ben sık sık buzdolabına koyuyordum. Ve serin serin onu dişlemek bebeğimi çok rahatlatıyordu. İşe yarayan ve de bebeği mutlu kılan bir yöntem. Piyasada o kadar plastik türevi diş kaşıyıcısı var ki gümüşe rastlamak çok zor.
Plastik malzemelerden yapılan diş kaşıyıcılarını alırken içinde kullanılan maddeleri iyi okumalı ve bebek sağlığı için zararlı maddelerden uzak durmalısınız. Kauçuk ve silikon olanlar ise,  plastik malzemeye göre daha sağlıklı. Günümüzde diş kaşıyıcılarını büyük markalardan alırsanız içiniz daha rahat edecektir. Büyük ve yabancı markalar daha sağlıklı maddelerden diş kaşıyıcıları üretmeye dikkat ediyorlar. Yabancı menşeli diş kaşıyıcılarını tercih ederseniz bilirsiniz ki sağlık açısından önemli testlerden geçmiştir. Türkiye de sağlık açısından önemli şeylerin nasıl kontrol edilemediği, denetlenemediği maalesef ki malumunuz...
Elbette ki; eğer imkanınız varsa gümüş diş kaşıyıcısı kullanmak en sağlıklı olanı.
Buradan;  kızıma Tiffany&Co gümüş çıngırak ve  diş kaşıyıcısı olan bu hediyeyi getiren Yuşa abisine ve Sevil teyzesine bu kullanışlı hediyeden dolayı çok teşekkür ediyoruz.
Sağlık dolu günler dileğimle...
Not: Yeni aldığım bilgiyi eklemek isterim.
"Süslü Zürafa" sitesinde bu diş kaşıyıcılarının yerli yapımını gördüm. Çok beğendim. Gümüş diş kaşıyıcısı arayanlar için link burada:)



2 yorum:

  1. Şu sıralar biz de diş çıkarma dönemindeyiz. İlginç bir öneri...Daha önce duymamıştım. Yeni bir şey öğrendim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok faydalı özellikle steril olması çok rahatlatıcı

      Sil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top