İstanbul Modern'den 23 Nisan'a özel ücretsiz bir etkinlik...

23 Nisan'da okullar tatil. Çocuklarımızı alalım ve gidelim. Ne dersiniz?

Doğal Hayatın Sanatçıları
23 Nisan – 29 Nisan 2012
İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, müzenin kapalı olduğu Pazartesi günü kapılarını çocuklara açarak
kutlamaya başlıyor. İstanbul Modern’in bu yıl yedincisini düzenlediği Çocuk Şenliği’nde Doğal Hayatın Sanatçıları adlı program, 23 Nisan – 29 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Doğal Hayatın Sanatçıları, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan canlıları konu alıyor. Gelecek neslin temsilcisi olan çocuklar İstanbul Modern‘in 7. Çocuk Şenliği’nde gerçekleştirdikleri sanat uygulamalarıyla, doğal hayatın ve canlıların koruyuculunu üstleniyorlar.
Resimden heykele, yerleştirmeden, fotoğrafa birçok sanat yapıtına ev sahipliği yapan İstanbul Modern, Doğal Hayatın Sanatçıları programının müze eğitmenleriyle gerçekleştirilen ilk uygulama adımında çocukları sanat yapıtlarıyla buluşturuyor. Müzenin sergi salonlarında düzenlenen bu gezide çocuklar, manzara resimlerini, sanat eserlerinde kullanılan doğal malzemeleri, eserlerdeki figüratif anlatımları değerlendirerek yaşam ve sanat arasındaki ilişkiyi sorguluyor. Sanatın yaşama yön veren ve koşullarını iyileştiren gücünden yola çıkarak yine sergi salonlarında, sanat yapıtlarının ortasında nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan canlıları konu alan sanat çalışmaları üretiyorlar.
Sanatçıların doğal hayata olan ilgilerini, eserlerinde doğal hayatı ele alış biçimlerini değerlendiren çocuklar, sergi salonlarındaki sanat yapıtlarının ortasında Doğal Hayatın Sanatçıları olarak, onlar için önceden tasarlanmış farklı şekillerdeki yüzeylerin üzerine yaptıkları çizim ve boyamalarla kendi sanatsal ifadelerini yaratıyorlar. Çocukların boyamaları için hazırlanan bu yüzeyler, Van kedisi, sevgi çiçeği, kelaynak, karetta karetta gibi hayvan ve bitki şekillerinde sunuluyor. Çocuklar kimi zaman tahmin etseler de boyadıkları yüzeyin hangi canlıyı temsil ettiğini ve bu canlının ne gibi özellikler taşıdığını çalışmalarını tamamladıktan sonra keşfediyor. Bu sadece müzede yapılan bir uygulama değil; çocuklar yarattıkları bu çalışmaları günün hatırası olarak yanlarında götürürken sokaklarda, evlerinde ellerinde taşıyarak etraflarındaki herkesin dikkatini bu konuya çekiyorlar.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar İstanbul Modern’de sadece eğlenerek öğrenmekle kalmıyor, sanat çalışmalarıyla geleceğe yön verecek önemli bir adım atıyorlar.   
 
Program Akışı
Etkinlik Süresi: 45 dakika
Hafta İçi
Etkinlik Saatleri: 10.00, 10.30, 11.30, 13.00, 14.00, 14.30, 15.30, 16.00
  • Her etkinlik saatinde, dört farklı grup eşzamanlı olarak çalışmaya katılabilecektir.
  • Her grubun kontenjanı 20 kişi ile sınırlıdır.
  •  
    Bilgi ve rezervasyon için
    veya 0212 334 73 41

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top