Alüminyum folyoya sararak no-frosta yiyeceklerimizi saklamak zararlı mı?
Ben de bundan 6 yıl öncesine kadar alüminyum folyoyu mutfağımdan eksik etmezdim. Ta ki aşağıda ki bilgileri öğrenene kadar. Artık hiçir şekilde evime alüminyum folyo almıyorum.
Evet... Sağlıklı yemekler yapmak için sağlıklı sebzeler kullanmak kadar onları sağlıklı kaplarda pişirmek ve saklamakta çok önemli.
- Hiçbir gıdayı alüminyum folyoya sararak pişirilmemeliyiz. Balık, patates ve et pişirirken sık sık başvurduğumuz bu yöntemden biran önce vazgeçmeliyiz. Çünkü pişirme esnasında çıkan sıcak buharlar ile alüminyum folyonun alüminyumu yemeklerimize karışıyor. Böylelikle alüminyum katılmış yemekler yiyoruz.
- Özellikle asitli, tuzlu, limonlu yiyecekleri pişirirken ve saklarken bu etki daha da fazlalaşıyor.
- Vücudumuz da alüminyumun miktarının artması kanser riskini yükseltiyor.
- Hafıza sorunlarına ve Alzheimer hastalığına sebep olduğuda kanıtlanmış.
- Hafıza sorunlarına ve Alzheimer hastalığına sebep olduğuda kanıtlanmış.
- Alüminyum fazlalığının, akciğer ve karaciğer fonksiyonlarının bozulmasına neden olduğu da kanıtlanmış bir gerçek.
- Hiç bir besini alüminyum folyo ile pişirmemeli ve No-frosta koyduğumuz gıdalarımızı alüminyum folyoya sarmamalıyız.
-Daha sağlıklı yarınlar ve çocuklarımız için lütfen alüminyum folyoyu evlerimize sokmayalım.
Bu faydalı bilgiler için teşekkürler.Onun yerine ben yağlı kağıt kullanıyorum.Sevgiler..
YanıtlaSilEvet bende yağlı kağıt kullanıyorum ama korkuyorum o da zararlı diye çıkarlarsa hiç şaşırmam. Sevgiler.
SilBu faydalı bilgi için sağol, ellerine sağlık.. ML
YanıtlaSilYorum için vakit ayırdığınız için ben teşekkür ederim .
Silfaydalı bilgiler için teşekkürler
YanıtlaSilYorumunuz için ben de teşekkür ederim.
Sil