Kızıma Denver Gelişimsel Tarama Testi Yapıldı.

Kızımın okulundan gelen davet ile okuluna gittim. Okulumuzun sahibi Serenat hanım yüksek ihtisasını tamamlamış bir pedagog. Kahvelerimizi içip sohbet ettikten sonra Defne'yi odaya çağırdı. Canım kızım benim :))) Okulunda beni görmekten çok mutlu oluyor.

Kızımı bir masaya oturttu ve 20 dakika kadar süren bir teste tabi tuttu. Sorular sordu, farklı materyaller verip onlardan şekiller yapmasını istedi. Sohbet etti. Kağıt kalem verdi. İnsan çizmesini istedi. Kaç parçalı insan çiziyor ona bakıldı. Bizim kız hala boyundan bacaklı insan çiziyor:)) Ayağa kalkmasını istedi, ileri geri çeşitli şekillerde yürümesini istedi. Bana da sorular sordu.
20 dakika sonra Defne'ye teşekkür edip sınıfına gönderdi. Baş başa kaldıktan sonra konuştuklarımız  ise geleceğe dair beni korkuttu. Çünkü Defne bu teste göre 6 yaşında ki çocukların yapabildiklerini yapabiliyor çıktı. Eeee ne var bunda dediğinizi duyar gibiyim. Bir anne için bunları duymak kulağa hoş geliyor gibi görünebilir. Ama durum hiçte öyle değil. Kızım algıları çok yüksek bir çocuk. Onunla sesimi yükselterek konuştuğumda bile ''Anne bana sesini yükselttiğinin farkında mısın" diye uyaran bir çocuk. Hep sevgi yumağı içinde büyüyor. Böyle oluncada,
- Defne ilkokula başladığında uyum sorunları ile karşılaşabilirmiş.
- Arkadaşları ile iletişim kurmakta zorlanabilirmiş.
- Doğru bir okul seçimi yapmamız çok önemliymiş.
- Onun psikolojisine uygun davranılmayan bir okula giderse dikkat bozukluğu, agresiflik, hırçınlık yaşanabilirmiş.
- Onun dilinden anlayan bir öğretmeninin olması, okulun güzel bir eğitim sistemine sahip olması önemliymiş.
- Ceza sisteminin olduğu okulları tercih etmemeliymişiz. Sözlü veya uygulamalı cezanın olmadığı böyle bir okul var mı?
Daha neler neler...
Defne'yi gönderebileceğimiz üç okul var koca İstanbul'da. Ama maddi imkanlarım, çok istememe rağmen oraya göndermek için uygun değil.
Şimdiden hangi okula göndermeliyim diye düşünmeye başladım. Sizlerin yorumlarınızı bekliyorum. Ne dersiniz?

3 yorum:

  1. okul ve öğretmen seçimi çocuk için çok önemli...inş ilerde öğretmenimizden ve okulumuzdan çok memnunuz başlıklı bir postun olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlemce geleceğe dair düşününce içim sıkılıyor. Umarım dediğin gibi olur. İyi düşünmek istiyorum.Herşey para para para bu devirde.

      Sil
  2. Merhaba İstanbul'daki Beyazıt Ford otosan İÖO na sınavla öğrenci alınıyor Başvuruları devam ediyor.
    RAM'la başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca gelişimini desteklemek için ben de kızıma evde zenginleştirme modelini uyguluyorum. Yaptığımız faaliyetlerle ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyorum. benim kızım da 4 yaş 9 aylık. Göz atmak isterseniz:
    http://miniklerveanneleri.wordpress.com/

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top