İkinci el bebek eşyalarını değerlendirmek ister misiniz?

Bebeğimiz doğmadan önce belki de ilk çocuk olmasından dolayı nerede beğendiğim bir bebek kıyafeti varsa almış dolapları doldurmuştum.
Doğumdan sonra gördüm ki özellikle 1 yaşına kadar bir çocuğa fazla kıyafet almamak gerekiyormuş. Bunu da ancak deneyimleyerek öğrenebiliyorsunuz. Bebek o kadar hızlı büyüyor ki kıyafetleri giydirmeye sıra gelmiyor.
Çoğu bebek kıyafetlerinin ki; bir çoğunu kızıma hiç giydiremeden ihtiyaç sahiplerine dağıttım. 


Bebek ana kucağı, oyun parkı, süt pompası, mama sandalyesi, puseti ve diğer bir sürü eşya Defne'den sonra pek çok çocuğun ihtiyaçlarını karşıladı.
Yakın akrabalarımın ve arkadaşlarımın bebeklerine verdiğim bazı temel eşyaları kullanalar ihtiyaçları bitince bana iade ettiler.
Ben de başka annelere verdim. Gerçekten de işe yaradıkları için çok mutluyum. 
Halen çevremde bebeğini büyütmüş annelerden kıyafet, bebek ve çocuk eşyası toplayıp ihtiyaç sahiplerine elden dağıtıyorum. Bunun karşılığında annelerin yüzünde gördüğüm mutluluk ve minnet duygusunu hiçbir şeye değişemem.
Bizim eski diye giydirmediğimiz bir çok giysi ve oyuncağın, Anadolu'nun köylerinde ki çocukları, bayram hediyesi almışçasına sevindirdiğini öğrenmem de akşamları başımı yastığa koyup, huzurla uyumamı sağlıyor.
Anlatılanlar arasında en etkilendiğim, kızımın eski bebeğini gönderdiğim bir ailenin çocuğu o benim eski dediğim bebeği öyle sevmiş ki, her gece onunla yatıp kalkıyor, yanından ayırmıyormuş. Oysa benim kızım yenilerini görünce o eski dediğim bebeğin yüzüne bakmayalı aylar olmuştu. 
Oysa bebeğin yeni sahibi çocuk ilk defa bir bebeği olduğu için çok mutlu olmuş.
Biz rahatlık içinde yaşarken aslında eskilerimizin ne çok insanı memnun edebileceğini fark edemiyoruz. Bazen benim de düşündüğüm "aman bu eski ne işe yarar ki, kimse giydirmez bunu çocuğuna, kullanmaz" dediğim bütün kıyafetleri ve eşyaları alan herkes çok mutlu oldu. 
O kadar fakir aileler var ki.... Anneler yardıma muhtaç ama gururlu. Biz onların gururlarını incitmeden, gösteriş yapmadan sessizce bu yardımları yapıyoruz.
Sırada bekleyen o kadar ihtiyaç sahibi onurlu, gururlu, pırıl pırıl kalpli anneler var ki? 
Sizler de isterseniz bebek ve çocuklarınızın yaşı ne olursa olsun eski kıyafetlerini yakınlarınız da verecek kimseniz yoksa bana gönderebilirsiniz. 
Veya satmak isterseniz e-bebek ikinci el adında bir site var. O kadar para ödeyip aldığınız eşyaların atıl durmasını istemiyorsanız bu siteye üye olup satabilirsiniz. Bu da bir tercih. Önemli olan geri dönüşüm sağlayabilmek.
İşte sizler de bebeklerinizin veya çocuklarınızın eskilerini ne yapacağınızı bilmiyorsanız ister bana gönderip değerlendirebilirsiniz, isterseniz de çevrenizde araştırma yaparak ihtiyacı olanlara ulaştırabilirsiniz. Önemli olan hiçbir şey çöpe gitmesin, atıl evde durup çürümesin.
Haydi bugün kendiniz ve evren için iyi bir şey yapın ve bir çocuğun elinden tutup onu sevindirin.
Not: Daha önce Diyarbakır Silvan Gürpınar İlköğretim Okuluna gönderdiklerimiz ve çalışmamız burada:)

2 yorum:

  1. Adsız7.6.12

    walla çok mantıklı, paylaşım için sağol ML

    YanıtlaSil
  2. Adsız5.2.13

    banada gonderın

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top