Geçenlerde sevdiğim arkadaşım, yazın sıcaklarında baklagillerinin güvelenmesinden şikayet ediyordu. Düşündüm de benim güvelenen baklagillerim hiç olmamıştı. Neden diye düşünürken farkında olmadan uyguladığım bir alışkanlığım aklıma geldi. Nereden öğrendiğimi hatırlamıyorum ama yıllardır baklagillerimi saklarken bu yöntemi kullanıyorum ve hiç güve sorunum olmadı...
Bir baş sarımsağı alırım. Kabuklarını soymadan dişlere ayırırım. Ayırdığım bu sarımsak dişlerini de cam kavonozlarda ki baklagillerimin içine atarım. Zamanla sarımsakların içleri boşalır. O zaman da yeni sarımsak dişleri ile değiştiririm. Bu arada asla Çin sarımsağı almadığımı söylememe gerek yok değil mi. Yerli sarımsağın hem tadı hem kokusu bambaşka bence. Deneyin sizde göreceksiniz.
Sevgilerimle...
Sevgilerimle...
güzel fikir ama sarımsağın kokusu bakliyata geçmiyormu
YanıtlaSilkabukluda olsa sanki zamanla kokusunu verir gibi geldi bana
Kesinlikle baklagile geçen bir koku söz konusu değil. Gönül rahatlığı ile uyğulayabilirsiniz :))
SilÇok iyi fikir paylaştığın için sağol, benim de bulgurum sürekli güveleniyordu.
YanıtlaSilakıllıca koku olsa bile güvelenmesinden iyidir
YanıtlaSilbu fikre bayıldım. Çünkü evim sıcak olduğundan sürekli bu sorunu yaşarım. Akşama hemen sarımsak mesaisi yapıyorum :)
YanıtlaSilDeneyin memnun kalacaksınız benim evim hamam gibidir en üst çatı katı olmasından dolayı :)Sevgiler.
Sil