Çocuğunuzla güvenle ve sağlıkla yemek yiyebileceğiniz bir yer.

Defne ile alışverişe gideceğimiz zaman, acıktığımızda Defne'nin de sevdiği yiyeceklerin olduğu yerlere gitmeyi tercih ediyorum. 
Bize çok yakın olduğu için genelde Cevahir alışveriş merkezine gidiyoruz. 
Orada sıcak bir çorba içeceğimiz bir yer bulmak oldukça zor oluyordu. 
Fast-Food yiyecekler ile Defne henüz tanışmadığı için de ev yemekleri olan bir yer arayıp duruyorduk. 

Geçenlerde Defne'nin doğum günü alışverişini yapmak için Cevahir alışveriş merkezine gittiğimizde yeni bir yer keşfettim. 
İçeri girip baktığımda ise gördüklerim beni mest etti. Bundan sonra daima orada yemek yiyeceğiz. Sizlere de mutlaka tavsiye ediyorum.

Burası Edirne Kırkpınar adı verilen bir lokanta. Ev yemekleri, taze nefis çorbaları, köftesi, ciğeri ve daha neler neler var. Çocuğunuza gönül rahatlığı ile yemek yedirebileceğiniz bir yer. 
Giriş yerine Hijyen noktası adını verdikleri bir yer yapmışlar.    

Hijyen noktasında ellerinizi steril yaptıktan sonra içeri girip dilediğinizi sipariş verebiliyorsunuz. Bu fikir benim gibi gittiği yerlerde mümkün olduğunca mutfak kontrolü yapanlar için harika bir fikir. Akıl edenin aklına sağlık. 



Çok taze, temiz bir salata noktasına sahip. Diyetteyim diyenler için ideal. 
Çocuğunuz ile gidebileceğiniz bir yer olmasının diğer nedeni çocuklarınız için resim kağıtları ve renkli kalemler veriyorlar. Böylece çocuklarınız yemek yerken resim de yapabiliyorlar. Yaptıkları resimleri de restoranda sergileyebiliyorlar :)) 
Yemeklerinde sadece sızma zeytinyağı ve ayçiçek yağı kullanılıyor. Asla ve Daima dedikleri kuralları var :) Fiyatları ise çok makul. Mesela çorba 3.90 TL... Çalışanları ise eğitimli, güleryüzlü ve ilgililer.
Kesinlikle çocuklarınızla gidilebilecek sağlıklı ve hijyen kuralları içinde güvenle yemek yiyebileceğiniz bir lokanta. www.kirkpinarlokantasi.com
Şimdiden hepinize afiyet olsun...

Çocuklar için sağlıklı öğünler Kırkpınar mutfağında!

Fast food türü beslenmenin aksine, Türk Mutfağı’nın geleneksel lezzetleri çocukların ihtiyaç duyduğu besin gruplarını dengeli bir şekilde içermektedir. Kırkpınar Lokantası, Yeni Türk Mutfağı anlaşıyla geleneksel lezzetlerimizi kaliteli malzemeler ve sağlıklı pişirme yöntemleri kullanarak sunar. Kırkpınar’ın zengin menüsünden seçilen çeşitlerle çocuklar için dengeli ve sağlıklı bir öğün kolayca yaratılır. Üstelik, bu çeşitlilik sayesinde çocuklar sıkılmadan sağlıklı beslenme fırsatını yakalar.
Çocukların sağlığına zararları hiçbir malzeme Kırkpınar mutfağına giremez!

Özellikle fast food türü ürünlerde sıkça rastlanan; obezite, kalp damar hastalıkları, kanser gibi hastalıklara neden olabilen transyağlar, sağlığa zararlı katkı maddeleri, kıvam artırıcılar, yapay tatlandırıcılar Kırkpınar lezzetlerinde asla kullanılmaz. Yemekler buharlı fırınlarda, modern yöntemlerle pişirilir ve taze olarak servis edilir.

Sağlıklı beslenen çocuklar geleceğe güvenle gülümser!

Sağlıklı beslenme çocukların bedensel, sosyal ve duygusal gelişimi üzerinde önemli bir rol oynar. Yapılan çalışmalarda, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları çektikleri ve okul başarılarının düşük olduğu ortaya konmuştur. Sağlıklı beslenen çocuklar hastalıklara karşı daha dirençli hale gelir, ideal kilo ve boya sahip olarak büyür.

Çocukluk çağında kazanılan sağlıklı beslenme alışkanlıkları hayatın sonraki dönemlerini etkileyerek ileriki yaşlarda ortaya çıkabilecek sorunları önlemede önemli rol oynamaktadır.
Çocuklar için sağlıklı beslenme nasıl olmalıdır?

• Çocukların sağlıklı beslenmesi için dört besin grubunda bulunan besinlerden yeterli miktarlarda ve dengeli bir şekilde tüketmeleri gerekmektedir.

• Süt grubunda yer alan süt, yoğurt, et grubunda yer alan et, tavuk, yumurta, kuru baklagiller, sebze ve meyve grubu ve tahıl grubuna giren ekmek, bulgur, makarna, pirinç vb. besinlerin her öğünde yeterli miktarlarda tüketilmesine dikkat edilmelidir.
• Çocukların özellikle kemik ve diş gelişimi için günde imkanlar dahilinde 2-3 su bardağı kadar süt veya yoğurt, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir tüketmelerine özen gösterilmelidir.
• Hastalıklara karşı daha dirençli olmaları, ve sağlıklı büyüme ve gelişmeleri için her gün en az 5 porsiyon taze sebze veya meyve tüketmeleri önerilmektedir.

1 yorum:

  1. ALLAHIM O NASIL BİR SALATA KÖŞESİ.BENDE ORDA OLMAK İSTİYORUM.NE GÜZEL BİR YER ORASI.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top