Bebek ile uçak yolculuğu

Bebeğinizle birlikte seyahatlerinizde uçak ile yolculuk yapacaksanız işiniz biraz zor. Çünkü bebeğinizin, kalkış ve inişlerde, kulağında oluşan basınçtan dolayı ağlamasına engel olamayacaksınız. Çevrenizde çocuk gürültüsünden rahatsız olanlarda varsa onların taciz eden bakışlarına maruz kalacaksınız. Ben onları çok iyi anlayabiliyorum.


Çünkü ben de anne olmadan önce onlar gibi düşünürdüm. "Şu çocuğu biri sustursun lütfen!" diye bağırmak gelirdi içimden. Anne olunca ise herşey gibi düşüncelerde değişiyor işte :)) Şimdi ağlayan bir bebek sesi duyduğumda içim acıyor. 

"Acaba yanlarına gitsem bir yardımım dokunur mu?"
"Annesi de üzülmüştür, gidip annesine moral versem mi?"
"Acaba hasta mı ?"
"Ahhh canım benimmmm.....Ne çok ağlıyor" türünde yüzlerce düşünce uçuşuverir beynimde.
Böyle düşüneceğimi biri bana anne olmadan önce söyleseydi " git işine sen ne diyorsun, hayatta böyle düşünmem" derdim :)) 
Annelik insanı baştan aşağı değiştiren güzel bir durum. İçinizden başka bir kadın çıkıyor. Ama güzel ve iyi bir kadın. İş hayatının kurallarından, arka plana ittiğiniz hatta unuttuğunuz insani tüm duygularınızla yüzleşiyorsunuz.

Bebeğinizle sakin bir yolculuk için doktorların tavsiyesi ise kalkış ve inişlerde mutlaka bebeğinizi emzirmeniz gerektiği. Meme vermiyorsanız emziğini vererek basıncın azalmasını sağlayabilirsiniz. 
Bir de bu resimlerde gördüğünüz koltuk salıncağını aldınız mı ohhhh uçak seyahati gibisi yoktur. Resme bakar mısınız? Düşünseniz bu sizde olsa hem bebeğiniz hem de siz uçakta ne rahat ederdiniz. Amazon da satıyorlar hem de 43 dolar.
Hepimize iyi yolculuklar.

2 yorum:

  1. gercekten supermısss ama benım kuzum mınıkkende onda durmazdı:)) emzık emmeyenlerde bıberondan sut ıcsın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet veya su içirsinler. Yeterki bebeğin yutkunacağı bir şey bulsunlar:))

      Sil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top