Cinsel istek azlığı neden olur?

Hergün Türkmax TV'de çoook severek izlediğim Herşey Tadında proğramına katılan ve Sevgili Jess Molho'ya hipnoz ile sigarayı bıraktıran doktor Ender Vardar'ı çok beğendim.
Tamamlayıcı tıp doktoru olan Ender Vardar hipnoz ile birçok hastalığı tedavi ediyor. Herşeyin bilinçaltında kaydedildiğini ve hayatımızın şefinini bilinçaltı olduğunu vurguluyor. O kadar güzel anlattı ki hayran kaldım. Hemen sitesine girip yazılarını okudum. Mutlaka okumalı ve bilgilenmeliyiz.
Aşağıda ki yazı da Ender Vardar'a aittir.


Cinsel istek azlığı; ayrıntılı bir muayene ve tetkiklerden sonra, kadın hastalıkları ve üroloji hekimleriyle birlikte değerlendirip, eğer cinsel istek azlığının bedensel, organik bir nedene bağlı olmadığı, psikolojik nedenlere bağlı olduğu tespit edildikten sonra hipnoterapiyi de içeren bütüncül psikoterapi ile tedavisini yapılmalıdır.
Sağlıklı ve düzenli cinsel yaşam doğal anti-aging olarak sağlıklı yaşamın anahtarı kabul ediliyor. Gerçekten de yapılan araştırmalar düzenli cinsel yaşamın hormonlar üzerindeki etkisini kanıtlıyor. Ayrıca erkekte olan bir cinsel problem de (örneğin erken boşalma, sertleşememe vs.) ileride erkekte cinsel istek azlığına neden olabilir.
Kadınlar gibi erkeklerde de cinsel istek azlığı olabilir. Stres, depresyon, psikolojik travmalar, testosteron eksikliği, şişmanlık, sigara, bazı ilaçlar cinsel isteksizliğe neden olabiliyor. Ayrıca cinsel istek azlığı, ciddi bir hastalığın ön belirtisi de (kalp veya şeker hastalığı gibi) olabilir. Çünkü kan dolaşımındaki bozulmalar, cinsel organların da kanlanmasını azaltır. Son yıllarda yaygın olarak kullanılan çok sayıda ilacın cinsel istekte azalmaya yol açtığı anlaşılmıştır (grip ilaçları, tansiyon düşürücü ilaçlar gibi).
Sonradan oluşan cinsel istek azalmasının altından depresyon ya da psikolojik travma, anksiyete bozuklukları çıkar ve zamanla kalıcı hale gelebilir. Cinsel istek azlığı, sıklıkla uyarılma ve orgazm bozukluğu ile ilişkilidir. Herhangi bir cinsel işlev bozukluğu olan bir kadının tekrarlayan olumsuz deneyimlerinden sonra giderek cinsellikten soğuması ve uzaklaşması beklenebilen bir sonuçtur. Ayrıca partnerinde olan bir cinsel problem de (örneğin erken boşalma, sertleşememe gibi…) ileride kadında cinsel istek azlığına neden olabilir.
Cinsel istek azlığı, cinselliğin yasaklandığı, baskı altında tutulduğu, suçluluk ve günahkarlık duygularının fazla olduğu toplum ve kültürlerde daha sıktır. Bu toplumlarda, cinsel eğitimin olmaması, cinsellikle ilgili yanlış inanç ve beklentilerin yaygınlaşmasına ve kişilerin cinsel yaşamlarını olumsuz yönde etkilemesine yol açmaktadır.
Özellikle kadınların cinsellikten zevk almalarının, mastürbasyon yapmalarının, cinsel fanteziler kurmalarının, sevişmeye etkin olarak katılmalarının ya da cinsel etkinliği başlatmalarının ayıp, yasak ya da günah olarak algılanabildiği ortamlarda büyüyen genç kızlar, küçük yaşlardan başlayarak her türlü cinsel güdülerini bastırmaya ve her türlü cinsel etkinliği kafalarından silmeye kendilerini koşullandırmaktadırlar. Bu sürecin doğal sonucu, kadının cinselliğe hatta kendi bedenine yabancılaşma sürecidir.
Yaş faktörü, dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Yaşlanma ile birlikte fizyolojik bir dizi cinsel değişiklik oluşur. Cinsel istek ve frekansı düşebilir. Bu hastalık değil fizyolojik bir değişimdir. Azalmış cinsel istek bozukluğu kötü giden ilişkiye bir tepki olarak da ortaya çıkabilir. Mutsuz bir ilişki içerisinde yaşayan kadının cinsel isteği de doğal olarak azalacaktır.
Bu sorun ergenlik döneminden başlayarak gelişebileceği gibi, yaşamın herhangi bir döneminde depresyon, psikolojik travma ya da ilaç kullanımı gibi belirgin bir olay ya da duruma bağlı olarak da ortaya çıkabilir.
Ayrıca cinsel istek azlığı, özel olarak belli bir duruma ya da kişiye özgü olabilir. Ayrıntılı cinsel öykü alma ve değerlendirme gereklidir. Kadında azalmış cinsel istek bozukluğu, sürekli olarak ya da yineleyici bir biçimde, cinsel fantezilerin ve cinsel etkinlikte bulunma isteğinin az olması ya da hiç olmaması olarak tanımlanmaktadır. Cinsel isteği değerlendirmede ölçünün ne olacağı uzun yıllardır tartışılmaktadır.
Geçmişte temel ölçü olarak, cinsel birleşme sıklığı, cinsel düşünce, fanteziler ve orgazm ile sonlanan cinsel etkinlik sayısı gibi cinsel davranışlar temel alınmaktaydı. Sonraki yıllarda buna kişinin cinsel ilgi ve isteği de eklenmiştir.

Uz. Dr. Ender VARDAR
Anesteziyolojist & Reanimasyon ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı

1995’te Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu ve 1996-2001 yılları arasında Anesteziyoloji ve Reanimasyon ihtisasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde tamamladı. 2003-2005 arası Yeditepe Üniversitesi’ndeki Tıbbi Hipnoz, Hipnoterapi ve Psikoterapi eğitimlerine katıldı. OMNİ Hipnoz Akademisinde Temel ve İleri Hipnoz Eğitimleri ve CİSED’de Cinsel Terapi, Evlilik Terapisi, Psikoterapi eğitimleri aldı. 2005’ten bu yana  kendi muayenehanesinde Psikoterapi, Hipnoterapi, Cinsel Terapi, Evlilik Terapisi, Biorezonans ve Bio-Sibernetik Regülasyon çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve hayattaki en büyük başarısı olarak gördüğü, Sena isminde bir kızı vardır."



Adres:                  Valikonağı Cad. Pulcu Apt. No: 88 D.2 Nişantaşı İSTANBUL
Telefon:               (0212) 240 33 22
Faks:                    (0212) 240 33 24
E-Posta:               info@drendervardar.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top