Fırında hamsi tarifi.

Ben bu tarifi; Allah rahmet eylesin yazılarını çok severek takip ettiğim Tuğrul Şavkay'dan öğrenmiştim.
Yıllardır da düzenli olarak yaparım. Fırında yapıldığına bakmayın siz bu tarif hamsi buğulama değil.

Nedense hamsinin buğulamasını hiç sevememişimdir. 
Bu tarifimi yaparsanız çıtır çıtır, nefis bir hamsi ziyafeti çekeceğinizi garantileyebilirim. 




Malzemeler:
1 kg.Hamsi
1 küçük kuru soğan
5 diş sarımsak
Az dere otu ve az maydanoz
Tuz ve karabiber
4 yemek kaşığı sızma yağ. 

Borcamınızı fırça ile yağlayın. Temizlenip suyu süzülmüş kuru hamsilerinizi bir sıra dizin.
Dizdiğiniz hamsilerin üzerine önce tuz ve karabiber serpiştirin.
Soğanı halka halka doğrayıp hamsilerin üzerine yerleştirin.
Soğanların üzerine 4 diş sarımsağı halka halka dilimleyerek serpiştirin.
Üzerine az maydanoz ve az dere otunu ekleyin.
Bunların üzerine bir sıra daha hamsi dizin. Börek yapar gibi düşünün. Hamsi arası sebze :)
Dizdiğiniz hamsilerin üzerine tuz ve karabiber serpiştirdikten sonra sızma yağı gezdirin.
Ve 170 derece ısıttığınız fırına koyun. Sebzeler suyunu salıp çektikten sonra fırından çıkarın. Sebzeler suyunu çektikten sonra hamsiler fırınınızda kızarmış olacaktır. Çıtır çıtır, nefis kokusu eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.
Diyette olanlar için de uygun bence. Tavada kızartılınca çok yağ çektiği düşünülürse.
Sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top