Olmasaydın Olmazdık... 1881 - 193∞

Atam seni çok özlüyor ve arıyoruz. 

Bugünümüzü sana borçluyuz. 

Ama sana layık olamadık. 

Bizi affet :(((


Koç Grubu'nun ellerinden öpüyorum. 

6 yorum:

  1. Adsız10.11.12

    Madem Eleştiri Yapmayacaksın Niye Yayınlıyorsun. Sen Yapmadın Ben Yapayım. Olmasaydın olmazdık Nedir? Bu Adam peygamber mi, Haşa ALLLAH mı Yoksa Benim Annem, Babam mı. O Olmasaydı Belki Bu Topraklarda olmazdık, ki ALLAH Dünyanın Heryerini Bizler İçin Yaratmıştır. Belki Zulüm Görüyor olurduk, ki Dünyada Şuan o kadar Devlet Olmasına Rağmen Şuanda Zulüm Gören Yok. örn Afrika, Açlar Ama Rahatlar. İran Rahat Değiller Ama Açda Değiller. Yaşanıyor mu Yaşanıyor. Demek ki ne diyeceksin. Bu Kemal paşa Olmasaydı Belki Popomuz Rahat Etmeyecekti. Elimizin Altından Leptopla Rahat rahat chat Yapıp Manita Arayamayacaktık. kötü Videolar izleyip Günaha Giremeyecektik Diyeceksin. onun Haricinde Zaten Ülkemiz Dünyanın Önde Gelenleri Arasında Yok. kemal Paşaya Sevgim de Saygımda Var ve Olacak Ancak Bu Adamın Peygamberimizden Çok önemsenmesine Sinir oluyorum. Ne olursa olsun.kim ne derse Desin. Sevilir Ama Tapılmaz. Her kul Eşit Yaratılmıştır. Bu Sözde Bu Yüzden Yanlış. Hala Benim Kafamda Düşünenleri Eleştirenleri Anlamıyorum. Bu Sözü Söyleyipte Ahiretini Bir ALLAH' ın kulu nasıl Düşünmez Anlam Veremiyorum.
    ve Küçük bir Not Affetmek ALLAH'a Mahsuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız11.11.12

      Şairimiz Neyzen Teyfik bir dörtlüğünde en güzel cevabı veriyor.
      Küçük pencerenden bakan bu kişilere acıyorum, aynı zamandada
      Üzülüyorum yıkanmış beyinlerden çıkacak olan nesillere yazık çok yazık.... (Gülsen Dursun)

      İşgaldeki hali sakın unutma
      ATATÜRK'e dil Uzatma sebepsiz.
      Sen anandan yine çıkardın amma
      Baban kimdi bilemezdin şerefsiz.

      Neyzen TEVFİK

      Sil
    2. HİKMET CAN13.11.12

      AK PARTİ ÖNCESİNİ SAKIN UNUTMA
      ERDOGAN A DİL UZATMA SEBEBSİZ
      O OLMASAYDI BENZEMİŞTİK YUNAN'A
      YEDİĞİN TABAGA SIÇMA EDEPSİZ

      BENİM KİMİN COCUGU OLACAGIMI BABAMI,ANAMI ALLAH BİNLERCE YIL ÖNCE RUHLARI MIZ YARATILDIGINDA YAZMIŞ ZATEN, ATAPUT ALLAH DAN GUCLU MUKİ ALLAH IN YAZDIGINI BEGENMEYİP SİLİP YENİDEN YAZACAK Kİ OLMASAYDI OLMAZDIK DİYORSUNUZ,, KABİRE GRİİNCE SORGU MELEKLERİ GELDİĞİNDE VE BU ATATURKCULUGUNUZ YUZUNDEN KABRİNİZ DARALIP KEMİKLERİNİZ CXATIR CATIR ETTİĞİNDE ANLAYACAKSINIZ KİM OLMASAYDI OLMAZDINIZ...

      Sil
    3. Evett Hikmet bey, İsminizi yazdığınız için teşekkür ederim. Anlaşılan o ki sizinle asla aynı düşünce de olamayacağız. O nedenle boşuna zaman kaybetmek istemem.
      Ama sizin konuyu nasıl Erdoğan'a- sizin dediğiniz haşa ataput'a-ve Atatürkü çok sevdiğim için dinsiz olduğuma getirebildiğinize şaştım kaldım. Allah'ım ile olan bağıma, hangimizin daha Müslüman olduğumuza, mezarda kemiklerimin çatır çatır edeceğine siz "ŞİRK" yaparak zaten karar vermişsiniz.
      BEN ATAMI SEVMEYE DEVAM EDECEĞİM. Atam'a minnet duymak ile Allah'ıma olan aşkımı sorgulamak sizin gibi "Şirk" sevenlerin haddi değil.
      ''Artık kim Rabbine kavuşmayı ümit ediyorsa güzel bir amel işlesin ve Rabbine ibadette kimseyi ortak koşmasın'' (kehf: 110) yani ameliyle başkasına gösteriş (riya) yapmasın

      Sil
  2. Adsız10.11.12

    Olmasaydın olmazdık demek;

    "Hilafeti kaldırıp, yoksul ve umutsuz bir halkı tek bir amaç için toplayıp, onlara umut olup, onlarla beraber cephede savaştığın için, düşman ülkelerini yurdumuzdan savarak tek bir bayrak altında kimseye muhtaç etmeden mandacılıktan kurtarıp bağımsız bir ülke olmamızı sağladığın için, halka değer verip eşitliği sağladığın, Cumhuriyeti kurarak demokrasi ve özgürlük kapılarını açtığın için, alfabeden eğitime, kıyafetten kadın haklarına kadar hayatımızın her alanında reformlar gerçekleştirdiğin için... sana minnettarız Atam.. Sen cesaret gösterip tüm bunları
    yapmasaydın biz şimdi bağımsız ve özgür bir ülke olamazdık, biz şimdiki biz olamazdık.." demek oluyor.


    Sizin tabirinizle "bu adam" allah değil, peygamber değil ama allahın bizler için gönderdiği sevgili bir kuludur.


    Yine sizin tabirinizle "bu adam", anamız değil, babamız deği, o bizim Ata'mız olur..


    Önemli olan dünyanın herhangi bir yerinde olmak değil, tek bir bayrak altında bağımsız olabilmektir. Afrika' da veya İran' da yaşayan insanların tarihlerinde de
    böyle bir liderleri olsaydı ki eminim çok isterlerdi, bu şekilde yaşıyor olmazlardı. Ha onların yaşam koşullarında bir farklılık görmüyorsanız o ülkelerden birinde yaşamak sizin tercihiniz, buyrun güle güle..

    Bağımsız, ferah ve huzurlu bir şekilde yaşamayı "Elimizin Altından Leptopla Rahat rahat chat Yapıp Manita Arayamayacaktık. kötü Videolar izleyip Günaha Giremeyecektik" olarak algılıyorsunuz, bu sizin sorununuz. Teknolojiyi ve interneti ne gibi sapkın amaçlarla kullandığınız böylelikle anlaşılıyor. Diyecek birşey yok..


    Ülkemiz dünyanın önde gelenleri arasında yok diyorsunuz doğru, sizin gibi sığ düşünceli, ülkeyi Atatürk ilkelerini yok sayarak ülkeyi idare etmeye çalışan, tarihe damgasını vurmuş liderlerine dil uzatan, dinin aslını algılayamamış ama dini kullanarak kalabalıklar toplamaya çalışan yöneticiler başımızda olduğu sürece de bu hedef gerçekleşemeyecektir.


    Peygamberden daha çok önemsenmesine gelince, bu sizin şahsi kanaatinizdir. Bu kanaatinizi başkalarının da fikriymiş gibi empoze etmeye çalışmak sizin dinimize ve peygamberimize olan saygısızlığınızı göstermektedir.


    Atatürk'ün ölüm yıldönümünde, O'na olan saygı ve özlemini, sitesinde yayınladığı bir kaç cümleyle ifade etmek isteyen bir insanı ve zihniyetini "tapmak" ve "ahiretini düşünmemek" olarak adlandırmanız algı yanılgınızdaki son nokta sanırım. Zira din, ibadet, inanç insanların kalbinde, yüreğinde, yani içindedir ve öyle olmalıdır. Bu şekilde bir internet sitesinde birkaç "allah peygamber" deyişiyle sözde din savunuculuğu yapmaya çalışmak, yüreğinizde gerçek bir inancın yoksun olduğunun göstergesidir. Allah sizi affetsin..


    Küçük bir not: Sevgili site yöneticisi, Atatürk paylaşımın için teşekkür ediyorum, ayrıca kim olduğu belirsiz okuyucunun yorumunun yayınlanmasına izin vermen gerçek bir eşitlikçi olduğunu gösteriyor.. Bu arada internette düşüncelerini paylaşan düşüncelerinin arkasında olduğunun göstergesi olarak her medeni insan gibi ismimi belirtiyorum: Emel Tuncaelli

    YanıtlaSil
  3. Gulsen Dursun10.11.12

    Devlet işiyle din işini ayıramayan küçük zihniyet topluluğundaki beyni yıkanmış birey, sadece acıyorum sen ve sen gibilere ve ne yazıkki sizlerden çıkan nesillere.....

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top