Pratik ev döneri nasıl yapılır?


Çalışan insanlar başta olmak üzere, evde herkesin kolayca yapabileceği bir "döner" tarifim var.
Bu tarifi yıllar önce çok sevdiğim, becerikli arkadaşım Diana'dan almıştım:) Çalıştığım zamanlar, evde yemek yoksa en büyük kurtarıcım bu pratik döner tarifi olurdu. 
Bu döner tarif buzdolabımın üzerine takılı olan en önemli kağıttı.
Ev dönerinin yapımı çok kolay ve lezzeti harika. Yanına bir de pilav yaptınız mı akşam yemeğiniz hazır demektir. 



Şimdiden afiyet olsun.
Ev döneri için size gerekli malzemeler:

600 gr.Yağsız kıyma
1 orta boy soğan
2 dilim ekmek içi
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber.
"Ev döneri" yapmak için; kıymayı, rendelediğiniz soğanı ve ufaladığınız ekmek içini derin bir kaseye koyun. 
Üzerine süt ve yağı ekleyin. 
Tuz ve karabiberi de koyduktan sonra hepsini yoğurun.
Yoğurduğunuz bu karışımı fırın tepsisine ellerinizle yarım (1/2) cm kalınlığında yayarak yerleştirin. 
180 derece fırında 25 dakika pişirin. (Herkesin fırın ayarı başka oluyor biliyorsunuz. Pratik Ev döneri, benim fırınım da 25 dakikada pişiyor. Siz de kendi fırınınıza göre ayarlayın ve üzeri kızardıktan sonra rından çıkarın.)
Fırından çıkardığınız ev dönerinizi kare kare keserek, sıcak sıcak servis yapın.
 

2 yorum:

  1. Adsız21.4.13

    ben yaptım bu tarifi birebir hemde ama gerçekten hayalkırıklığı oldu

    YanıtlaSil
  2. Ben sürekli yapıyorum nerede yanlış yapmış olabilirsiniz.Tepsiye ince yaymanız ve kızartmanız yeterli.Nefis olması gerekiyor.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top