Portakal kabuklarını atmayın.

Evde bol bol tükettiğiniz portakalların kabuklarını ne yapıyorsunuz?
Sakın çöpe atmayın!
Benim yaptığımı yapıp, buzdolabında saklarsanız, kekleriniz için nefis portakal aromanız hazır demektir :)



Yapılışı:

Yediğiniz portaka kabuklarının, iç beyaz kısımlarını keserek çıkardıktan sonra portakal kabuklarını bir tabak ile kaloriferinizin üzerine koyun ve kurumaya bırakın. Aman, toz olmasın diyorsanız, üzerini ince bir tülbent ile kapatabilirsiniz.  
Not: İlk resimde portakal kabukları, beyaz içlerinden ayrılmadan kurutulmuş hali. Siz kabuklardan beyazını ayırdıktan sonra kurutacaksınız. Sizi yanıltmasın:)

Portakal kabukları kuruduktan sonra rondodan geçirip toz haline getirin ve cam kavonoza doldurun.
Evet... Bu kadar basit.
Kekleriniz için kullanabileceğiniz portakal aromanız hazır. 
Kek yaparken istediğiniz kadar kekinize ekleyebilirsiniz. Buzdolabında uzun süre bozulmadan saklanabildiği için, yazın kullanmak üzere bolca yapabilirsiniz.

7 yorum:

  1. Harika! Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsin:))Ben her sene yaparım. Memnun kalacaksınız.Sevgiler.

      Sil
  2. Teşekkürler.Çok pratik bir yöntemmiş.Ben değerlendiremiyorum diye üzülüyordum.Artık böyle yaparım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle denemelisiniz. Benim gibi kavanozu arada açıp koklayın. O koku sizi kendinizden geçirecek:)))Sevgiler.

      Sil
  3. valla süper fikir teşekkürler.. hemen denedim şuan kuruyorlar :)
    bu arada bir yerde kabukların şeker ile kaynatılarak yine kek, kurabiyeler için draje yapıldığına rastladım;
    bir yerde de su ile kaynatıldığında evi saracak muhteşem bir koku elde edildiğinden..
    sevgiler, ben de beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasınız. Kullandıkça beni hatırlayın:))Sevgiler...

      Sil
    2. Kaynatmaya gerek olmadan yapılan şekerli yöntemide uyguluyorum.Onu da yazacağım.Ama bu daha pratik bir yöntem:)))

      Sil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top