"Facebook sms güvenlik onay kodu" gelmiyorsa...

Bir haftadır, Facebook sayfama, cep telefonum ile girebilmeme rağmen bilgisayarım ile giremiyordum. Benim Facebook sayfam "sms güvenlik onay kodu" ile açılıyor.   
"Facebook sms güvenlik onay kodu" nedir diyenlere açıklayayım; Facebook sayfanıza bilinmeyen bir bilgisayardan girişi yapıldığı zaman, kaydettiğiniz cep telefonu numaranıza bir sms geliyor. Adı "sms onay kodu".


Bu kodu Facebook giriş sayfanıza, şifreden sonra gelen pencereye yazıp bilgisayarınızı tanıtıyorsunuz. Aynı bilgisayardan bir daha girmek istediğiniz zaman tekrar onay koduna ihtiyacınız olmuyor. Çünkü Facebook onay kodu ile girilen bilgisayarı tanıyor.
Sayfa güvenliğinizi sağlamak için Facebook tarafından hazırlanmış bir program. Facebook sayfanızın Ayarlar- Güvenlik ayarları bölümünde cep numaranızı aktif hale getirdiğinizde, yabancı bir bilgisayardan giriş yapıldığında "Facebook sms onay kodu" hemen cep numaranıza geliyor. Yani geliyordu, bugüne kadar.
İşte; telefon numaram kayıtlı olmasına rağmen, ve uzun zamandır bu onay kodu ile giriş yapabilmeme rağmen, bu sefer bu "Facebook sms onay kodu" bir türlü gelmedi. Yardım bölümünden destek istedim hemen.
Mail adresime gönderdikleri cevapta, resmi kimlik fotoğrafını gönderdiğim takdirde 48 saat içinde cevap verebileceklerini söylüyorlardı.
Hemen mail ile kimlik fotoğrafımı gönderdim. 'Sadece resim, isim-soy isim ve doğum tarihinizi açık bırakarak gönderiyorsunuz.(TC kimlik numarası ve diğer bilgilerin üzerini kapatarak göndermelisiniz) Cevap veren olmadı. Facebook yardım mailine abartmıyorum aynı maili 100 kere forward yaptım.
48 saat geçti, sorunum neden çözülmedi diye.
Ama ilgilenen olmadı. Tam bir hafta geçmek bilmedi. Sanki en büyük derdim buymuş gibi hissettim kendimi.
Durmadan denedim. Fakat bu seferde "çok güvenlik  onay kodu istediniz, daha sonra tekrar deneyin" uyarısı ile şaşırdım kaldım.
Farklı forumlarda bu sorunla karşılaşan insanların durumunu okudum.
Yorumlarda ;
"Ben yolunu buldum, şu yöntemi dene" diyenler,.
"Gece deneyin, sistem yoğun o nedenle kod gelmiyor" diyenler,
"Turkcell'i arayın" diyenler,
"Eski, akıllı olmayan bir telefona sim kartınızı takıp, tekrar deneyin, akıllı olmayan telefona Facebook sms onay kodu, geliyor" diyenler, 
"Bekle, mutlaka gelir" diyenler ki; bunu okurken "hadi be ordan! gelmedi işte dalga mı geçiyorsun" demiştim, içimden:))
"Geçmiş olsun facebook'un sistemi çökmüş o nedenle sms kodu gelmiyor. Tüm telefon numaraları silinmiş yeni bir sayfa açman gerekecek" diyenleri okudum.
Blog sayfalarım, arkadaşlarım, resimlerim herşeyim o sayfada iken nasıl yeni bir sayfa açabilirdim. Mutlaka facebook sayfama ulaşmalıydım.
"Bu kadar çok cevap arayan olduğuna göre, demek ki ortada gerçekten ciddi bir sorun var diye düşünmeye başladım.
Bir hafta boyunca sadece Facebook sayfası için "sms güvenlik onay kodu nasıl gelir" hakkında tüm Youtube videolarını izledim. Forumları, şikayetleri okudum.
En sonunda vazgeçtim.
Ve iki gün Facebook denemelerimi bıraktım ve hiç ilgilenmedim. Zamana bıraktım kısaca.
İki gün sonra tekrar denediğimde cep telefonuma "Facebook sms onay kodu" geldi.
Ne kadar sevindiğimi anlatamam.
Yani demem o dur ki  sizde aynı sorun ile karşılaştıysanız "Facebook destek ekibi" geçte olsa, mutlaka sorununuz ile ilgileniyor. Kimlik bilgilerinizi de gönderdiyseniz, mutlaka beklemelisiniz.
Sürekli deneyip hesabınızı kilitlemeyiniz.
Bekleme süresi, onların dediği gibi 48 saat değil ama olsun. Sonunda ilgilenip açtılar ya. 
Ama keşke cevap mailine 1 hafta deselerdi.
Ben de Facebook sayfama girişi, 1 hafta bekler, sonra denerdim. Telaşa da kapılmazdım. Her şey 48 saat dedikleri ve 48 saat içinde açılmadığı için oldu.
Bu yaşadıklarımdan sonra, başına aynı sorun gelenlere;
"LÜTFEN SABREDİN VE BEKLEYİN. 1 HAFTA İÇİNDE DÜZELECEKTİR" diyorum.
  


5 yorum:

  1. Adsız16.7.13

    TEŞEKKÜRLER!!! ♥

    YanıtlaSil
  2. Adsız15.11.13

    benim facebook hesabın 1.5 sene önce hacklandı ve kapatıldı dün facebooka geri döndüm ve bi günde 250 arkadas ekledim facebook fake hesap oldugun süpesi ile bana bir dizi test uyguladı resim rakamları girdirdi arkadaslarımın resimlerini gösterip adını sordu en son sms ile onay istedi sms i tercih ettiğimde bana sms gelmedi arkadasım annem baba ve kardesimin telefonu ile denedim olmadı abartısız 30 kere kimlik fotografımın resmini attım 2 kere cevap geldi daha cok fotograf istediler attım onlara da cevap gelmedi . resmen sac bas yoldurdular tüm gün ne yapmalıyım dediğiniz gibi beklemekle düzelir mi ne kadar beklemek tam olarak ne yapmak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım düzelmiştir. Beklerseniz gelecektir. Sürekli deneme yapmamanızı ve sifre gelene kadar beklemenizi öneririm.

      Sil
  3. Adsız15.11.13

    az onceki yorumuda ben yazdım birde benim bir sorunum var 27.12.1995 dogumlu 01.01.1996 kayıtlıyım kısacası facebook kullanıcı bilgimde ki dogum tarihimle attıgım kimlik fotografındaki dogum tarihi aynı değil attıgım email lerin 3 ünde bu durumu belirttim acaba sorun yaratırmı

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top