Defne'ye Gastroskopi yapıdı.

Biricik kızım Defne'nin bebekliğinden beri kolik sancıları ile uğraştığımızı, ek gıdaya başladıktan sonra ise yemek yememe sorunu ile baş ettiğimizi ve en sonunda da 1.5 yaşında iken sevgili doktorumuz Prof.Dr. Fügen Çullu Çokuğraş ile tanıştıktan sonra kızımın inek ürünlerine alerjisi olduğunu öğrendiğimizi ve 6 yaşında olmasına rağmen halen keçi sütü ile beslendiğini takip eden sevenlerim biliyorlar.

Bitmek bilmeyen karın ağrıları olduğu için en sonunda gastroskopi yaptırmaya karar verdik. Minnettar olduğum sevgili doktorumuz "Prof.Dr. Fügen Çullu Çokuğraş" geçen hafta gastroskopiyi yaptı. 3 parça alındı ve biyopsiye gönderildi. 

Bu kadar kolay bir işlem olduğunu bilseydim daha önce yaptırırdım. 
Sabah aç karnına hastaneye gittik. Anestezi işlemi ile 10 dakika süren bir işlem gastroskopi. Ucunda kamera olan bir alet ile midesini inceleyip fotoğraflarını çekiyorlar. 
Defne ayıldığında ilk sorusu "anne gastroskopiyi ne zaman yapacaklar?" oldu. (Gastroskopi sözcüğünü benden daha doğru söylüyor bu arada.) 
Her zaman yaptığım gibi; hastanede ne işlemi yapılacağını, neler yaşayacağını kızımın yaşına uygun bir dilde anlattım. Bayıltacaklar ve midesinin fotoğraflarını çekeceklerdi. Bu kadar açıklama onun için yeterli oldu. Gayet sakindi. Diğer adı zaten cesur Defne. Tüm hemşire ablaları ve doktoru koydu bu adı:))) Serum için katater takılırken sakince izlediği, aşı ve iğne olurken ağlamadığı için...

Kızıma gastroskopinin bittiğine inandırmak biraz zaman aldı. 
Doktorumuza bir sürü sorusu vardı. Efendim, neden bu kadar kolay bir işlem için bayıltmaları gerekiyormuş. Bayıltmasalar nasıl yapıldığını kendisi de izleyebilirmiş. Bayıltmak için ne kullanmışlar. Neden hatırlamıyormuş. Ağzından mı ilaç verip bayıltmışlar, damardan mı ilaç vermişler. 
Sorular sorular.... 
Vıdı Vıdı Defne :))

Çok şükür biyopsi sonuçları iyi çıktı. 
Sadece yemek borusunda bulunan yaraların tedavisini yapacağız. 
Umarım bu son rahatsızlıkların olur güzel kızım ve karın ağrılarından kurtulursun.
Allah tüm şifa bekleyen çocuklarımıza şifa versin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top