Go Okulu

"Bir askerin taktik gücü,
Bir matematikçinin keskinliği,
Bir sanatçının hayal gücü,
Bir şairin ilhamı,
Bir filozofun dinginliği,
Ve güçlü bir zeka "
Zhan Yungi
Adını daha önce duymadığım, go oyunu ile tanışma daveti alınca, Defne ile mutlulukla Taksim'deki Go Okulunun yolunu tuttuk. Eski bir binanın üst katına biraz tedirginlikle çıktık. Ne ile karşılaşacağımızı bilmiyorduk.
Aslında Go Oyunu; hayranlıkla izlediğim, Akıl Oyunları (A Beautiful Mind) filminde John Nash'in bahçede arkadaşı ile oynadığı oyunun ta kendisiymiş. Bunu öğrenince dikkatsizliğime çok utandım...


Defne, yeni bir oyun öğreneceği için çok heyecanlıydı. 
Go oyununa başlamadan önce, go oyunu hakkında, usta go oyuncusu Mehmet Emin Barsbey çocuklara bilgi verdi. İlk ders çocuklar için öğrenmesi çok keyifli ve kolaydı. Ders bittikten sonra go tahtalarının başına geçip go oyununu oynamaya başladılar.
Defne, çok eğlendiği ve sevdiği Go Okuluna sürekli gelmek istediğini söyledi ama piyana, bale, drama derken bütçemiz bize göre çok sarsıldığı için go okuluna devam edemeyeceğimizi üzülerek anlattım. 
İnsan çocuğunu her etkinliğe, atölyeye götürebilsin, faydalansın tabi ki istiyor ama her atölyenin veya kursun kendine göre bir ücreti var. 
Ama seneye bütçemizi ayarlayıp kesinlikle Go Okuluna devam etmesini sağlamak istiyorum.
Go okulu hakkında tüm merak ettikleriniz için go okulunun linki burada
Facebook sayfası burada




Go Nedir?

Go 4000 yıl önce Çin’de ortaya çıkmış ve M.S. 800’lü yıllarda Japonya’ya ulaşmıştır. Asyalı oyuncular günümüze kadar oyun üzerinde çok yol katetmişlerdir. Go Batı’ya ise ancak 1800’lerin sonlarında gelmiştir.  Mantıksal yapısı ve kurgusuyla göre Go oyunu zamana karşı sınavında başarılı olmuştur. Günümüzde halen orijinal haliyle dünyanın en eski oyunu olarak yaşamaktadır.
Go oyunu şans öğeleri içermeyen bir beceri oyunudur. Her iki oyuncu da diğerinden daha fazla alanı kontrol altına almak ve ele geçirmek ister. Karar vermede kalite seviyesi her zaman oyunun sonucunu belirler. Bütün oyunlar tahta üzerinde görülebilmektedir. Avanslı oyunlar hariç oyun boş bir tahta ile başlar. Oynanmakta olan oyun canlı ve heyecan vericidir, her iki oyuncu da pozisyonlarda üstünlük sağlamaya çalışırken bir yandan da çarpışmadan çarpışmaya atlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top