Gül sarma dolma yapmak çok kolay

Anne olunca her işin kolayını bulup yapıyor insan. Pazıyı, beyaz-kara lahanayı veya yaprak sarmayı, şimdi kim saracak, hem de tek tek saatlerce.
En pratik yolu gül böreği şeklinde kolayca sarıp, beş dakikada bir tencere dolma yapmak:))))
Bu tarifi bütün sarma dolmaları için uygulayabilir ve büyük bir zaman kaybından da kurtulmuş olursunuz. 
Tabakta sunumu da çok kolay ve estetik ....

Malzemeler
3 demet pazı yaprağı veya kara lahana yaprağı
500 gr. kıyma
1 su bardağı pirinç
1 büyük yemeklik soğan
2 adet küp şeklinde dilimlenmiş küçük domates 
1/2 demet maydanoz  
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sızma yağ
1 tatlı kaşığı köri baharatı
1 çay kaşığı kimyon, karabiber
Tuz

Bir kaseye; yemeklik soğanları ince ince doğrayın. 
Üzerine kıymayı, baharatları, tuzu, yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Son olarak da maydanozu ekleyin.  
Bütün malzemeleri güzelce karıştırın.

Tencereye sıvı yağı ve salçayı koyup hafif kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ve tuz koyup salçalı suyu kaynatın.

Pazı, beyaz-kara lahana veya asma yapraklarını resimde gördüğünüz üzere gül şeklinde sarıp yan yana tencereye dizin. Birinci sıra bitince, ikinci sıraya da gül şeklindeki sarmaları dizin.

Kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top