Otomobil koltuğu seçerken...

Mağazalarda çok çeşitli çocuk güvenlik koltukları bulmanız mümkün. Bu koltuklar çocuklarımızın boy ve kiloları göz önüne alınarak üretiliyorlar. Yaşın pek bir önemi yok.
Modeller;
Doğduğu andan 10 kg olana kadar ki ana kucağı-oto koltuğu
9-18 kg arası oto kotukları
15-25 kg arası oto koltukları
15-36 kg arası oto koltukları
22-36 kg arası oto koltukları olarak kendi içlerinde ayrılıyorlar.

Doğduğu andan itibaren hastaneden çıkarken de kullanacağınız ilk oto koltuğunu, arabanıza emniyet kemeri ile sabitlemeniz gerekiyor. Bu koltuğu bebeğin yüzü arka cama dönük olacak şekilde ve kesinlikle önünde hava yastıkları bulunmayan arka koltuklardan birine yerleştirmelisiniz. Bebeğinizin yüzünü görebilmek için aksesuarlar bölümünden ayna alıp yüzünün baktığı yere takabilirsiniz böylece sizde direksiyonda iken bebeğinizi seyredebilirsiniz.
 Alacağınız oto koltuğu en ufak çarpışma anında bile bebeğinizi koruyacak güvenlik belgelerine sahip olmalıdır. Güvenlik testlerinden geçmiş mi hangi belgelere sahip, iyice incelemeli, satıcıdan detaylı bilgi almalısınız.Sadece bulunsun diye alınan, güvenlik testlerinden geçmemiş koltuklardan uzak durmalısınız.
Bebek koltuğunuzun araba koltuğuna, emniyet kemeri ile sık sıkı bağlandığından emin olmalısınız.
Otomobil koltuğunuzda 3 veya 5 noktalı güvenlik kemer sistemi mutlaka bulunmalıdır.
Yedek kılıfının olması temizlik açısından işinizi kolaylaştıracaktır.Kirlendiğinde yıkanıp takılabilmesi büyük kolaylık. Koltuk kılıfının sentetik olmayan ve çocuğunuzu terletmeyecek kumaştan yapılmış olmasına dikkat etmelisiniz.
9-18 kg oto koltuklarından itibaren kullanılan ısofix sistemi çok pratik bir sistemdir. Eğer arabanızda ısofix sistemi varsa, otomobil koltuğu kemere göre daha kolay takılır ve daha güvenlidir.Günümüzde birçok arabada bu sistem artık var. .Eğer çocuk koltuğunu güvenli şekilde arabanıza takamazsanız en ufak bir kazada bebeğiniz risk altında kalır. Isofix'li koltuklar bu riski ortadan kaldırıyorlar. Isofix sistem koltuk almak her zaman için avantajlı...
Şu anda güzel kızım arabamızda ısofix olmadığı için:(( Maxi-cosi'nin resimdeki modelini kullanıyor. Çok memnunuz. Kemerin doğru takılıp takılmadığını , sıkılığının doğru ayarlanıp ayarlanmadığını kemerin üzerindeki yeşil ışıktan anlayabiliyoruz.Yeşil ışık yanana kadar sıktığımızda doğru bağlanmış oluyor. Havlu yedek kılıfı ile çok pratik. Havlu kılıfı sık sık yıkayıp yeniden takabiliyorum. Tüm güvenlik testlerinden geçmiş olması ve özellikle diğer modellere göre yerleştirildiğinde yerden yüksek olması tercihimin Maxi-cosi olmasını etkiledi. Yüksekliği sayesinde kızım kendi göz hizasından rahatlıkla dışarıyı seyredebiliyor. Çocuğunuz büyüdükçe,  baş kısmı ve kemerleri ayarlanabiliyor. Uyumak istediğinde de 3 farklı pozisyonda yatar duruma getirebiliyorsunuz. Kızım otomobil koltuğuna alışmakta zorluk çekmedi.Güzel güzel anlattık. ''Bak anne ve baba da kemer takıyor''. Kemer takmazsak düşebiliriz. Düşmemek için kemerimizi takmamız gerek dedik ve ikna oldu. Emin olun ki onlar ile sakin sakin konuştuğunuzda sizleri dinliyorlar. Arabaya biner binmez hemen koltuğuna oturuyor ve ''anne kemerimi takar mısın lütfen yoksa düşerim'' diyor:))) Sarsıntıdan hiç etkilenmiyor mışıl mışıl araba koltuğunda uyuyabiliyor. Hepinize sağlıklı yolculuklar diliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top