Kızımla kurabiye yaptık

kurabiye-yapimi-cocuk-ile-

Bu hafta kuzenim Gülden'in nefis, harkulade lezzetli, yapımı çokkkk kolay olan fındıklı toplarını kızım ile birlikte yaptık. İkimiz de çok eğlendik, öğrendik. Çocuklarınızla paylaşabileceğiniz, beraber yapabileceğiniz ne çok şey olduğunu görmek insanı mutlu ediyor. Çok çabuk büyüyorlar. Daha dün gibi; kolik sancılarından anamızı ağlatan kızım bugün büyüdü de benimle kekler, kurabiyeler yapıyor. Kek yaptığım zaman yumurtaları o kırıyor. Bu göreve bayılıyor. Çok heyecanlanıyor. Yaşadığı mutluluğu anlatamam.

Ben işe yarıyorum, yapabiliyorum, büyüdüm, başardım duygularını yaşıyor. Onlara fırsat vermeli ve destek olmalıyız. Gülden'in ellerine de sağlık. Kurabiyeler misafirlerimizin de beğenerek yediği kurabiyeler oldular. Artık her hafta yaparız. Hepimize afiyet olsun....
kurabiye-yapimi-cocuk-ile-
Malzemeler:
1 Paket Margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3.5 su bardağı un
1.5 su bardağı fındık
Üzeri için:
1/2 su bardağı kakao
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
1. Margarin, Vanilya ve pudra şekerini iyice yoğurun.
2. Unu ilave edip kıvam alıncaya kadar yoğurun
3. Hamurdan fındık büyüklüğünde koparıp elinizde yuvarlayın sonra bütün fındığı içine yerleştirip tekra yuvarlayın. Tepsiye dizin.
4. Hafif pembeleşince fırından çıkarın. 10 dk dinlendikten sonra derin bir kaba kakaolu karışımı hazırlayıp, toplardan 5'er 10'ar atarak harmanlayın. Cam bir kavanozda 3-4 gün tazeliğini koruyor.
kurabiye-yapimi-cocuk-ile-
kurabiye-yapimi-cocuk-ile-








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top