Çocuklarımız için lezzetli, sağlıklı şekerlemeler yapalım...


Çocuklarımıza 2 yaşına kadar tuz ve şeker vermemiz gerektiğine dikkatinizi çekerek 

Çocuklarımıza iki yaşından sonra sokaktan paket şekerleme, çikolata, gofret alacağımıza bu şekerlemeleri yapabiliriz. Emin olun o aldığınız paketli ürünlerden daha sağlıklı.

 Ayrıca tüm çocuk doktorları çocuk gelişimi için sabah kahvaltısında mutlaka tereyağı öneriyorlar. Hem sağlıklı, hem temiz, hem de leziz :)))     Tarifte şeker kullanılmış daha sağlıklı olabilmesi için keklere koyduğumuz gibi şeker yerine pekmez koyarak da  yapılabilir mi deneyeceğim.

Bademli Şekerleme

Malzemeler:
1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı
200 gr soyulmuş badem
1. Şekeri tencereye koyun ve limonunu ekleyin karıştırarak karamel rengini alana dek pişirin.
2. Bademleri kaynayan şekerin içine atın ve

1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip 1 dk daha kaynatın altını kapatın.
3. Pişirme kağıdının üzerine dökün. 15-20 dk soğumasını bekledikten sonra kırabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Püf Noktası:
Soyulmamış badem aldıysanız kaynayan suya atıp 1-2 dk pişirirseniz kabukları kolaylıkla sıyrılıyor. 
Güzel anne kuzenim Gülden'in yazmayı bıraktığı :( blogundan bir tarif.  Kendi ellerimle denenmiş, onaylanmış ve çoook beğenilmiştir. Bilginize... Afiyetlerrr olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top