Çocuklarımıza 2 yaşına kadar tuz ve şeker vermemiz gerektiğine dikkatinizi çekerek... Hazır aldığınız paketli gofret, şeker, çikolata yerine kendi ellerinizle yaptığınız kurabiyeleri vermelisiniz. Hazır kurabiyelerde kullanılan yağı bilemiyoruz. Evde en azından kendi kullandığımızı biliyoruz. KURABİYENİN EN ÇOK YAĞ İÇEREN YİYECEK OLDUĞUNU DA UNUTMAMALIYIZ. Dışardan alıp vermek yerine kendimiz yapalım.
Malzemeler :
2 Adet Yumurta (1 beyaz üzerine)
8 Yemek Kaşığı Şeker
250 gr Tereyagı-veya 1 Paket Margarin ( Oda Sıcaklığında)
1 Su Bardağı sıvı yağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1,5 Su Bardağı dövülmüş ceviz
1. Önce Margarin şeker, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, vanilyayı karıştırın sonra unu yavaş yavaş yedirin. Hamur ne sert ne de yumuşak bir kıvamda olacak.
2. Hamurdan küçük parçalar kopararak elinizde yuvarlayın, daha sonra ayırdığımız yumurta akına sonra da cevize batırarak tepsiye dizin.
3. 180 Derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Güzel anne kuzenim Gülden'in yazmayı bıraktığı :( blogundan bir tarif. Kendi ellerimle denenmiş, onaylanmış ve çoook beğenilmiştir. Bilginize... Afiyetlerrr olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)