Kaos Örümcek Ağı filmini izledim...

Fikri Mühim'in zarif daveti ile Gökhan Mumcu, Rojda Demirer ve Cemal Hünal'in başrollerini paylaştığı, yapımcılığını Banu-Murat Toktamışoğlu'nun üstlendiği Kaos Örümcek Ağı filminin ön gösterimine kardeşim Emel ile katıldım. 
Kaos Örümcek Ağı 30 Mart 2012'de sinemalarda seyircisiyle buluşacak.

Kaos Örümcek Ağı'nın konusu ise; Ortadoğu merkezli bir dünya imparatorluğu kurmayı hayal eden bir örgütün Türkiye de devletin her kademesine sızması ve bundan haberdar olup onları durdurmaya çalışan UGT adında ki bir örgütün mücadelesini anlatıyor. Dünyanın en zengin ve güçlü insanlarının yönettiği bu örgütün Türkiye için hazırladığı son saldırı gerçekleşmeden durdurulması lağzım.
Kaos Örümcek Ağı filmi, UGT adına çalışan ajanların sırayla öldürülmesi ile başlıyor.  Sat komandosu Yüzbaşı Mete Öztürk (Gökhan Mumcu) ile UHT ajanı Meltem (Rojda Demirer) Türkiye'yi tehdit eden bu örgüte karşı mücadele ediyorlar. Kaos Örümcek Ağı filmi Türkiye'deki derin devlet yapılanmalarına ve Ortadoğu'daki halk hareketlerine de gönderme yapıyor. 
Gelelim film hakkında ki düşüncelerime.
1- Mansur rolünü üstlenen Cemal Hünal' her zaman olduğu gibi zevkle izledim.
2- Özellikle dizilerden beğenerek takip ettiğim Rojda Demirel de oyunculuğunu döktürmüştü.  
3- Yüzbaşı Mete karakteri ile karşımıza çıkan Gökhan Mumcu'yu oyunculuk açısından başarılı bulmadım. Çok zayıf kalmıştı. Daha başarılı bir oyuncu kullanılabilirdi.
4- Kaos Örümcek Ağı filminin aksiyon sahnelerinde başta Matrix olmak üzere   bir çok yabancı filmden esinlenmişti. Bazı aksiyon sahnelerini beğendim. Aksiyon sahneleri çekilirken çok araba harcanmış. Gökdelende ki patlama sahnesini, arabaların uçurulmasını da beğendim.
5- Filmin bir çok yerin de mantık hatası vardı. 
6- Film müziklerini çok beğendim. Sahnelere çok yakışmıştı. 
7- Filmde çok kopukluklar vardı. Kaos Örümcek Ağı filmini izlerken ''Aaaaa buraya da nereden gelindi, oradan nasıl kurtuldu'' gibi sorular kafanızda dolaşıyor. 
8- Filmin bitişinden Kaos Örümcek Ağı-2'nin yakında çekileceğini anlayabiliyorsunuz. Umarın ikinci film daha başarılı olur.
Kısacası yine çok eleştirilecek bir film vizyona giriyor. Türk Sineması açısından aksiyon dalında bir başlangıç bence. Zamanla daha da iyi aksiyon filmlerinin çekileceğine inanıyorum. Türk sinemasına destek vermek amacıyla gidilebilir ama filmden çıktıktan sonra neden bizler daha iyisini beceremiyoruz diye mutlaka kendinize soracaksınız. 
Bu arada kız kardeşimin yorumlarını da blogumda paylaşmak istedim. Kardeşimden de  Kaos Örümcek Ağı filmi hakkında ki düşüncelerini yazmasını istedim o da aşağıda ki yazıyı yazmış. Ben çok başarılı buldum. Yakında yeni bir Blog yazarı aramıza katılacak bence. Kendisi '' yok yok! '' dese de yazı yazmaya devam etmesi için gaz vermem gerekiyor. Sizde gaz verir misiniz? Ne dersiniz aramıza katılmalı değil mi?
Fikri Mühim ekibine nazik davetleri ve misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyor sevgilerimi gönderiyorum.

Kaos – Örümcek Ağı Filmi
Olumlu görüşler
+  Her ne kadar gerçek olay ve kişilerle ilgisizliği bildirilmiş olsa da günümüzde yaşanan bir çok olayın yansıtıldığı iyi bir konu seçilmiş olması hoştu.
+  Müzikler çok iyiydi.
+  Havadan çekilmiş görüntüler çok iyiydi.
+  Levent Can - Tunç Holding Bşk.Okan Tunç / Orhan Aydın - İstanbul Emniyet Müdürü Osman Akıncı / Selçuk Özer - Antony Edwards / Kazım Akşar - İç Güvenlik Müsteşarı / Demir Karahan - UGT Başkanı Kemal
ve adını bilmediğim ancak filmde gizli evde Gökhan Mumcu ile buluşan ve daha sonra onu da satan oyuncu; rollerinin hakkını veren ve performansları ile takdire şayan oyunculardı. Nitekim başrollerdeki genç kadrodan daha iyilerdi.
Eksik gördüklerim
-Gökhan Mumcu bu role tipi dışında yakışmamış ve rolün hakkını verememiş diye düşünüyorum. Ayrıca, sandalyede sorgulandığı sahnede ayağından/bacağından yaralanmış olduğu halde ters takla atarak ayaklarının üzerinde durması da bir mantık hatası gibi geldi bana..
- Cemal Hünal’ ın performansını beğendiğimi söyleyemem zira role uygun olmadığını düşünüyorum, daha sert bir mizacı olmalıydı..
- Siyaset, iş dünyası, ordu ve emniyetten örnekler vardı ancak medya ile ilgili herhangi bir argümana yer verilmemişti.
-Bahsi geçen örgütlenme olan UGT için seçilmiş mekan kurumun gücünü yansıtmadığı gibi, şifreli ancak cam olan asansör de bir falsoydu bence.
-UGT Bilgi Sistem Uzmanı rolündeki Bora Akkaş da bu role uygun değildi diye düşünüyorum, her ne kadar kalın siyah çerçeveli gözlüklerle ciddiyet yaratılmaya çalışılsa da her şeyden önce aksanı ve tavrı daha ziyade komedi karakteri olarak yansıdı seyirciye.
-Yurt dışı kaynaklı teşkilatın Babil’ lere kadar uzanan fantastik öyküsü ile zoraki bir gizem yaratılmaya çalışılsa da filmin konusuna pek yakışmadı ve sırıttı diye düşünüyorum.
-Filmde olayların zamanlaması ile ilgili de sıkıntı vardı diye düşünüyorum. Son zamanlarda dizilerde başvurulan bir yöntem olan olay-zaman bulmacası yaratılmaya çalışılmışsa da başarılı olmadığını, konuda kopukluk yarattığını düşünüyorum.
-Gökhan Mumcu’ ya geçmişi ve ailesinin ölümü ile ilgili gerçeği anlatan kişinin Rojda değil de Rojda’ nın babasının (Demir Karahan’ ın) açıklaması yaş itibariyle daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum. Zira UGT 30 yıl önce kurulmuş ve Rojda geçmişi anlatırken sanki kendisi de 30 yıl önce o dönemi görmüş gibi anlatıyordu.
-Diğer olumsuz bir unsur da baba - kızın aynı teşkilatta olması ailevi, güçsüz ve küçük çaplı bir örgütlenme havası yansıttı seyirciye.
-Çatışma esnasında yaşamını yitirdi gibi gösterilen köpek konusu da yakışmadı filme ve konuya, eğer burada savaşın ve çatışmanın boyutu ile ilgili zavallı hayvanlar aracılığı ile bir mesaj verilmek istendiyse de bu mesaj, iyi taraftaki köpeğin öldü gösterilmesiyle olabilirdi, düşman tarafın köpeği ile değil.. Bence tek karelik o görüntü seyirciyi irrite etti..
-Çatışma sahnelerindeki ölümler hiç inandırıcı gelmedi seyirciye, ölme görüntüleri tatmin edici değildi. 
- -Senaryo ile ilgili soru işaretlerinden biri de şuydu: Filmin sonuna doğru gsm sinyallerinden yola çıkarak aranan kişilerin Maslak’ ta olduğu saptandığı halde neden ekip onlara ulaşmadı?
Sonuç
 
=  Vizyona giren nice Türk filminden çok farklı olmayan, izlenmemesi bir kayıp yaşatmayacak sıradan bir Türk filmi..
İyi Seyirler
 
( Fikrimühim organizasyonu memnun ediciydi + )
Yazan : Emel Özkan Tuncaelli

2 yorum:

  1. blogger anneler birbirini izliyor, ben seni izlemeye aldım, bende seni bloguma beklerim

    YanıtlaSil
  2. blogger anneler birbirini izliyor, ben seni izlemeye aldım, bende seni bloguma beklerim

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top