Meme uçlarınız bebeğinizi emzirirken tahriş mi oldu?

Daha önce yazdığım yazıda kısaca bahsetmiştim ama tekrar değinmekte yarar var. Aslında bu konu değinmekle geçiştirilecek bir konu değil. Ben emzirirken meme uçlarım yara olmuştu. Hatta bebeğim kusarken kanlı kanlı kusuyordu. Çünkü meme uçlarım yara olmasına rağmen emzirmeye ara vermedim. Çok acı çekiyordum ama emzirmeye kararlıydım. 

Meme uçlarım kanaya kanaya emzirdim. İyi ki bu kararımı uygulamışım. Emzirme şeklinin yanlış olmasından kaynaklanıyor deseler de ben buna pek inanmıyorum. Çünkü hamile iken daha önce bahsettiğim gibi bebek eğitim programlarına katıldım, sertifikalarımı aldım. Her şeyi doğru yapmama rağmen
memelerimin yara olmasının önüne geçemedim. Beni acılarımdan kurtaran ise bu gördüğünüz kalkanlar oldu. Kullanmaya başladıktan sonra çok rahatladım. Lansinoh kremini sürüp, göğüs kalkanını da taktıktan sonra iyileşme sürecine girdim. Göğüs kalkanından haberim yokken memelerime lansinoh kremi sürüyordum ve üzerine göğüs pedi takıyordum. Fakat memelerimden sızan sütler, göğüs pedine yapışıyor ve hava almasını engelliyordu. Göğüs pedini çıkarırken ise göğüs pedi mememe yapıştığı için canım çok acıyordu. 
Kalkanları kullanırken ise meme ucunuz hava alıyor, kıyafetinize temas etmiyor ve iyileşme sürecine giriyor. Kesinlikle annelere tavsiye ediyorum. Farklı markaları göğüs kalkanları piyasa da var. Ben size Medela ve Avent'i tavsiye edeceğim. 
Sağlıklı emzirmeleriniz olsun, sevgi ile kalın.




3 yorum:

  1. allahım o günleri mi hatırlamak istemiyorum:((ben de kremi ile iğleşenlerdenim ne söylediler se sürdüm ama şifa bundan oldu...kalkanları da okuduğum iyi oldu

    YanıtlaSil
  2. Adsız28.9.13

    göğüs pedlerini kalkanların üzerinemi koyuyordunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer kalkanlar süt ile çok dolup taşıyorsa pedi kalkanın üstüne koymalısınız.Evde iken bence koymayın ki,kalkanın hava alan uçları kapanmasın.Hava alması iyileşmeye yardımcı oluyor çünkü.

      Sil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top