Bir kazayı ucuz atlattık.

Başımıza gelen bir kazayı ucuz atlattık. Arkadaşımızın doğum gününden çıkmış eve giderken güzel kızım elimi bıraktı ve kaldırımda yürüyen arkadaşının elini tuttu. Arkadaşının elini de annesi tutuyordu. Üçü birlikte geniş kaldırımda keyifle yürüyorlardı. Ben de arkalarında mutlulukla onları seyrediyordum. Gözüm üzerindeydi. Kalabalık bir gruptuk.

Hep birlikte çift şeritli yolun ilk şeridinden karşıya geçtiler. Ben de peşlerinden karşıya geçtim. O an da kızım arkadaşının elini bıraktı ve diğer şeride fırladı. Ben Defneeee! demeye kalmadan başka bir arkadaşımız Defne'yi yolun ortasından kucakladığı gibi kaldırıma fırladı. Eğer arkadaşımız Defne'yi kucağına alıp fırlamasaydı gelmekte olan taksi ile çarpışması kaçınılmaz olacaktı. Taksinin acı fren sesi, benim Defneeee! diye bağırmam, babasının korku ile öfkelenerek Defne'ye bağırması, arkadaşlarımızın paniiği kızımın yeterice korkmasına ve hıçkıra hıçkıra ağlamasına sebep olmuştu. Bizim içinde büyük bir ders oldu. Gözümüzün bebeği gibi baktığımız kızımız bir anlık zamanda bir kazaya uğrayacaktı. "Çocukları melekler koruyor sözü" gerçekten doğru.
Eve geldikten ve kızım yeterince sakinleştikten sonra 
"Kızım bu akşam ne oldu" diye sordum.
"Anne ben arabanın geldiğini gördüm. Ama ben hızlı koşuyordum. Karşıya geçebilirdim zaten" cevabı ile çocukların hayata hangi pencereden baktıklarını tekrar hatırlamış oldum. Onlar için bu kadar basitti bu olay. Hayat bir oyundu.
O anda kızım arkadaşının elini bırakmıştı çünkü ondan önce karşıya geçebileceğine inanıyordu. Aslında yarış yapıyordu kendince. Kızım şu anda 3 yaş 9 aylık. 
Anneler gerçekten çok dikkatli olmalı ve bir an bile gözümüzü çocuklarımızın üzerinden ayırmamalıyız. Onların hayata baktıkları pencere bambaşka. Bunu anlamaya çalışmalı ve çok dikkatli olmalıyız. Allah'ıma şükrederek geçti o gecemiz.
Şimdi bu olaydan ders alaması gereken kişi kim? 
Elbette ki biz... Defne'ye sorsan aynı şeyi yine yapar. Ders aldı mı? Hayır..... Çocuklarımızın böyle durumlar ile ilgili ders almalarını beklemeyin. Kızımın penceresinden bakarsak, kızım bir oyun oynuyordu, büyükler onu anlamadı ve kızdılar. Onun penceresinden görünen bu. Henüz soyut ve somut kavramlarının oluşmadığı bu yaşlarda çocuklarımıza daha dikkat etmek bizim görevimiz. Onlardan çok şey beklemeyin ve çocuk olduklarını unutmayın. 
Allah'ım tüm çocukları korusun.

6 yorum:

  1. çok geçmiş olsun allah beterinden korusun meleklerimizi.bunlar biranlık olan şeyler.Verilmiş sadakanız varmış

    YanıtlaSil
  2. çok çok geçmiş olsun. gerçekten ciddi bir kaza atlatmışsınız :((

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun canım. Allah korumuş..çocuklar kaş ile göz arasında her tür pozisyona sokabiliyorlar kendilerini..

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun, Allah korusun tüm çocuklarımızı, gerçekten pire gibiler bir ordlar bir burda çok dikkat etmek lazım, nasıl korktuğunuzu perişan olduğunuzu tahmin edebiliyorum.Tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  5. Adsız4.5.12

    cok gecmis olsun ablacim, Allah korumus

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun. Allah korumuş... Yüce rabbim hepimizin çocuklarını korusun...

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top