Mutfak bezlerimiz ve süngerlerimiz ne kadar hijyen?

Mutfağımızda kullandığımız sarı bezler ve süngerler ne kadar sağlıklı? Bence hiç sağlıklı değil. Çünkü ıslak kalan mutfak bezleri saatler içerisinde milyonlarca bakteri üretiyor ve kullanmaya devam ettikçe bu bakterileri sildiğimiz her yere bulaştırıyoruz. Ne yapmalıyız peki.
Ben içimin rahat etmesi için Domestos Çamaşır suyunun sprey şeklinde olanını mutfağımdan ve banyomdan hiç eksik etmem. Bu sprey ile hem lavabonun içini hem de bu sarı bezleri gün içinde yıkar ve katlamadan kuruması için asarım. Banyoda da klozete, musluk başlarına, banyo mermerine, tahret musluklarına, sifon düğmesine kullanırım. Bence en etkili temizlik bu.
Çamaşır suyu en güvendiğim madde. Domestos'un  sprey şeklinde satılan bu ürününün geniş alanlarda kullanımı çok kolay ve pratik.
Kullanırken solunum yapmamaya dikkat edersek, ellerimize eldiven takarsak zararlarını azaltmış oluruz.
Yapılan araştırmalara göre musluklar en çok bakteri barındıran yerlermiş. Buralarda tuvalet oturağından bile çok bakteri varmış. Buna inanamadım ama adamlar oturup bunu araştırmışlar. İnanmaktan başka çaremiz yok. Ayrıca kapı kolları, lamba düğmeleri en dikkat etmemiz gereken yerler. Bunun için de çamaşır suyu ile nemlendirdiğimiz temizlik bezleri ile bu yerleri silebilir sonra da ıslak temiz başka bir temizlik bezi ile durulayabiliriz.
İşimiz bitince de bu bezleri kuruması için asmalıyız.
İçimiz rahat ve evimiz temiz, huzur içinde yaşayabiliriz :)
Bu  bu videoyu da izlemenizi tavsiye ederim.
Sağlıkla kalın.

1 yorum:

  1. uff,en hasas oldugum konu.surekli atiyorum sungerleri bezleri.camasir suyuylada buyuk ask yasiyorum resmen.heryere damlatip dokebilirim o derece.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top