Yeni masal yazarımız Aytül Akal ve Uçanbalık yayınevi.

Sevenlerim bilirler. Kızıma kitap alırken çok seçiciyim. Her yayınevinin kitabını alıp okumuyoruz. Daha önce yazdığım yazım burada. Uçanbalık yayın evinin kitaplarını kitapçımızda incelerken çok beğendiğimi görüp hemen iki tane aldım. Uçanbalık tarafından bu kitaplar 6+ diye yayınlanmış ama kızıma okuduğumda çok beğendi.  Böylece Aytül Akal tarafından yazılmış ve Uçanbalık yayın evinden çıkan kitaplar okunması gereken kitaplar listemize eklendi.


Aytül Akal'ın kendi sitesinde yazan kendi yazısı ise çok etkileyici. 
" İnsan yaşamadan göremiyor.  Kendi çocuklarım olmadan önce, çocuklara karşı bu kadar duyarlı olabileceğim, onlar için yüreğimin titreyeceği aklıma bile gelmezdi. Oysa şimdi, belki de gözümün değdiği her çocuk, benim çocuğummuş gibi hissediyorum.
Çocuklar için doğrunun ne olduğunu hissetmek ve keşfedebilmek için, kendimi onların yerine koyarak değerlendirdim hep yaşamı.  Bu deneyimler bana çocukların dünyasını daha iyi anlayabilme, onların duygu ve düşüncelerini yüreğimde hissedebilme ayrıcalığını tanıdı.
Oğullarım Evren (1980) ve Alper (1986), Olimpus dağında hiç sönmeden kaynayan ilham kaynağım gibiydiler. Eğer bugün çocuk yazınında Aytül Akal varsa,  bunun tek nedeni, tek kaynağı, tek ateşleyicisi, onlardır. Beni kendi dünyalarına almasalar, sınırsız bir esin coşkusu vermeseler, evet, büyük olasılıkla ben yine yazar olurdum, ama çocuklar için değil...
Çocukların renkli dünyasına girmek ve orada kalmak...
Çok eğlenceli. "
Aytül Akal'ın özellikle Kitap Perisi adlı kitabını okuduktan sonra kitap okuma isteğimiz daha da arttı. 
Neden mi?
Çünkü kitap perisi bir kitabın içine saklanmış. Ama hangi kitabın içine onu kimse bilmiyor. Belki de sizin yavrunuzun kitaplarından birinin içindedir. 
Haydi çocuklar, kitap okumaya devam edelim belki de Kitap Perisi sizin kitaplarınızdan birinin içinde saklanıyordur. Kitap Perisini bulmaya ne dersiniz?
Aytül Akal'ın Kimin yatağı uçuyor adlı kitabı ise geceleri uzay yolculuğu yapan ve bir uzaylı ile karşılaşan bir çocuğun hikayesini anlatıyor.
Aytül Akal ve Uçanbalık Yayınevi sizi geç tanıdık ama bundan sonra kızımın kütüphanesinin en güzel yerini sizin kitaplarınıza ayırdık. 
Evimiz hoş geldiniz.

2 yorum:

  1. Adsız18.9.12

    Blogunuzu yeni gördüm. Günümü aydınlattınız, çok teşekkür ederim.
    Aytül Akal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl güzel kitaplarınız için biz teşekkür ederiz. Sevgi ile kalın.

      Sil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top