Ahu Yağtu şu anda bir LOHUSA ! Günahtır yaptığınız.

Cem Yılmaz - Ahu Yağtu Yılmaz çiftine saldıran saldırana. Dışarıdan ne kolay laf etmek. Her ağızdan bir laf çıkıyor. Yok efendim; Ahu Yağtu, Cem Yılmaz ile parası için, Cem Yılmaz da Ahu ile bebek için evlenmiş, yok Cem Yılmaz'ın ailesi gelini istememiş. Ahu Yağtu'nun babası şöyle demiş, öbürü böyle demiş.
Kardeşim size ne! Size girip-çıkan ne...
Öncelikle Cem Yılmaz Türkiye'nin en zeki insanlarından biri. Karşısında ki para için onunlaysa bu en çok Cem Yılmaz'ı rahatsız eder ki bu onun problemi. Bizim değil.
Size n'oluyor. 

Ayrıca her bekar kız ister itiraf etsin isterse de etmesin zengin, sevip sevileceği, evlendiğinde maddi sıkıntı çekmeyeceği, güçlü bir eş ister.
Etrafınıza tarafsızca bir bakın. Bekar arkadaşlarınıza sorun. Aksini söyleyen yalan söyler. 
Ne için olursa olsun evlenmişler. Rahat bırakın artık. Babası sevgili İzzet Çapa'ya röportaj vermiş. Konuşmuşta konuşmuş.

Yeni anne ve bebeğini düşünen kimse yok mu Allah aşkına. Günahtır ya.

Benim asıl söylemek istediğim Ahu Yağtu şu anda bir anne. Lohusalık döneminde. Lohusalık döneminin önemini sadece anneler anlar ama bakıyorum da anne olanlar bile köşelerinden veya twetter'dan konuşuyorda konuşuyorlar. Pes diyorum...

Lohusalık dönemi annenin en hassas olduğu dönem. Bebeği ile bağlarını güçlendirmeli, huzurlu olmalı -ki bebeği için süt üretimi yapabilsin, anne sütüyle bebeğini emzirebilsin-. 

  • Beynimizde ki hipofiz bezinden salgılanan prolaktin süt yapımın sağlayan ve  daha çok gece çalışan bir hormondur. Bu nedenle geceleri bebeğinizi emzirmek süt yapımını arttıran en önemli etkendir. Anneler lütfen gece bebeğinizi emzirin ki güne bol süt ile uyanın. 
  • Yine hipofiz bezinden salgılanan oksitosin ise sütün mememizden akmasına yardımcı olan hormondur. Oksitosin ile organlarınız iş birliği yapıp bebeğinizin beslenmesi için gerekli ne varsa yapmak için çalışırlar :))) Bir  anne 2 adet bebeği emzirebilecek kapasiteye sahiptir. Yeter ki bunu bilsin ve beyin gücünü bu yönde kullansın.
  • Oksitosin maalesef çok hassastır:)) Annenin psikolojik durumundan çok çabuk etkilenir. Eğer anne üzgünse, ağrısı varsa, canı sıkkınsa, yorgunsa, mutsuzsa oksitosin sütün akmasını engellemeye çalışır... Bu nedenle yeni doğum yapmış annelere iyi bakılması ve en azından geleneklerimizde olduğu gibi 40 gün destek olunması gerekmektedir. Anneler lohusalık denilen bu dönemi mutlu bir şekilde geçirebilmelidir ki bebeğin beslenmesi kolaylaşsın.

Şu anda bebeğin anneye, annenin de sevgiye, şefkate, huzura ihtiyacı var. Dışarıdan hiçbir olumsuz etken olmasa bile lohusa bir annenin lohusalık döneminde salgılanan ve değişken hormonlarından dolayı geçici veya kalıcı depresyona girmesi çok normalken Ahu Yağtu bu kadar haber karşısında ne yapsın.

Bebeği doğar doğmaz babası konuşmaya başladı. Ayıptır be ! 
Tamam babayı da anlıyorum da bu düşüncelerini medya ile paylaşmak zorunda mısın? Kızına ve torununa neden bu kötülüğü yapıyorsun. Kızın lohusalık sürecini bir atlatsın. Sonra konuşursun.
Kızın şu anda neler yaşıyor biliyor ve anlayabiliyor musun? 
Sen ilgi bekliyorsun ama şu anda en çok ilgi görmesi gereken bir anne ve bebek var orada. Sakin ve huzurlu bir ortama ihtiyacı var. Bebeğini sağlıklı büyütebilmek için anne sütü vermesi gerekiyor.
Eeeee siz zannediyor musunuz ki Ahu Yağtu bu haberleri okumuyor.
Elbette okuyor. Daha da üzülüyor. Belki de başka zaman olsa vermeyeceği tepkileri veriyor, ağlıyor. Tepkileri, hissettikleri hep duyguları ile oluyor. Çünkü o bir yeni anne. Ahu Yağtu Yılmaz bir lohusa, lohusa!
Lütfen eleştirip duracağınıza biraz susun da sorunlarını onlar -ki eğer varsa-kendileri çözsün.

Lohusa anneyi de, bebeği ile rahat bırakın. Allah bebeklerini onlara bağışlasın. Hayırlı ve mutlu bir bebek olsun. İkisini de çok tebrik ediyor ve yıpratma çalışmalarından dolayı ikisine de sabırlar diliyorum.

Daha çok şey söylemek geçiyor içimden ama kısaca bu :((( Bir anne olarak Ahu Yağtu Yılmaz adına çıkan haberlerden çok rahatsız ve üzgünüm.
Haaaa! Bu arada ne Cem Yılmaz'ı tanırım ( Kendisine olan hayranlığım dışında) ne de Ahu Yağtu Yılmaz'ı.
Bilginize...

2 yorum:

  1. Ağzınıza sağlık.. Tam da konuyla ilgili söylenmesi gerekenleri söylemişsiniz..

    Biz zaten, halk olarak pek severiz, aklımıza estiği gibi, ipe sapa gelmez konuşmalar yapmayı, gerisini de düşünmeyiz pek.. Doğru zaman da doğru konuşmayı yapmamız da nadir görülür :)

    Bu yüzden, iki kere tebrik ediyorum sizi.. Bu olayda, olayın içine bir yerinden sızmaya çalışıp, kendi fikrini kakalamaya çalışmak ve birilerine laf sokuşturmak değil, objektif olmak daha önemli.. Bir "yeni anne"nin en çok destek, ilgi beklediği dönemde, bunları konuşuyor olmak, onların değil konuşanların ayıbı.. Doğru ya da yanlış, şu anda Ahu Yağtu tebrikleri ve pohpohlanmayı hakediyor bence de..

    YanıtlaSil
  2. Adsız5.8.12

    Dogru söze ne denir... sözün özü eline sağlık canım/tuba

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top