Portakal kabuğundan mumluk.

 
Eviniz de mum kalmadı mı? Sorun değil.
Kendi mumunuzu kolayca yapabilirsiniz.
Hemen bir portakal alın ve ortadan ikiye kesin.


Elinizi kullanarak dikkatlice soyun.

Kabuğa bağlı olan bu kısmı koparmamalısınız. Çünkü bu kısmı fitil olarak kullanacağız :)
İçi boşalan portakal kabuğunun içine zeytinyağı veya evde varsa gaz yağı koyun. 
Ve çakmakla fitili ateşletin. Mis kokulu portakal mumluğunuz hazır. 
Emniyetli olabilmesi için ben altına bir tabak koyuyorum. Siz de altına mutlaka bir tabak koyarak kullanın:)

kaynak

2 yorum:

  1. Süper bi fikirmiş, eskilerden soba üstünde kızarttığımız portakal kabukları geldi aklıma, eminim kokusu da yayılır etrafa :)

    YanıtlaSil
  2. Denedim süper oldu, ancak aklınızda bulunsun, portakalı soyar soymaz denediğinizde ortasındaki fitil niteliğindeki kabuk yanmıyor, sanırım nemini henüz kaybetmediği için, ama birkaç saat sonra denerseniz yandığını göreceksiniz :) Resmini de koyayım dedim ama buraya olmuyor sanırım, kolay gelsin :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top