Süt şişesi kapakları ile yılbaşı ağacınızı süsleyebilirsiniz.

Bu pazar sabahı kahvaltıdan sonra Güzel kızım Defne ile yılbaşı ağacımız için süs yaptık. 
Defne'ye Pazar günü birlikte yılbaşı ağacımızı kuracağız diye söz verdiğim için çalışmalara sabah kahvaltıdan hemen sonra başladık.
Geçen sene kurduğumuz ağacımızı ortaya çıkarmadan önce süsleri bitirdik.
Yılbaşı ağacımızda gördüğünüz yuvarlak simli süsler Defne'nin kendi elleri ile yaptığı süslerdir. Kısaca hem çocuk aktivitesi yaptık hem de ağacımız için bir sürü bedava süsümüz oldu.




Akşam Defne yatarken "Anne bugün harika bir gün geçirdik, teşekkür ederim, seni seviyorum" dedi ya ben bittim:) 
Tüm annelere bu aktiviteyi tavsiye ediyorum. Hem sizin, hem de çocuğunuz için faydalı bir çalışma olacak. 
Bu çalışma için size gerekli olan şeyler sadece bakkaldan aldığınız şişe sütlerin plastik kapakları, tutkal, sulu boya fırçası ve kırtasiyelerde satılan renkli simler.


Süt şişesinin plastik kapaklarını süslemeye başlamadan önce ağacınıza asabilmek için bir delik açmanız gerekiyor. Bunun için bir şiş v.b. ısıya dayanıklı sivri bir şeyi ocakta ısıttıktan sonra, plastik kapağa batırıp kolayca ihtiyacınız olan deliği açabilirsiniz.








Sonra fırça ile kapağın üzerine tutkal sürün. Tutkalı sürdükten hemen sonra istediğiniz renkte simi üzerine dökün. Ve kurumaya bırakın. Kurumaya bırakmadan önce plastik kapakta daha önce açtığınız deliği tekrardan açık hale getirin ki tutkal ve sim kuruduktan sonra delik neredeydi diye tekrar uğraşmayın:) Biz önce açmadığımız için biraz zorlandık da:) 
Kuruyan plastik kapakların deliklerinden kurdeleyi veya seçtiğiniz süslü bir ipi geçirin ve yılbaşı ağacınızı süsleyin. 
Eşim akşam eve geldiğinde ağacımızı çok beğendi ve ben söyleyene kadar plastik şişe kapaklarından süs yaptığımızı anlayamadı. Sadece "Sanki bu ağacın süsleri geçen seneye göre biraz artmış, yeni süs mü aldınız?" dedi:)
Hepinize kolay gelsin. 
İyi eğlenceler.

 


 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top