Karnabaharı severek yemelerini ister misiniz?

Karnabahar zor bir sebze. Tamam çok vitaminli, herkes yemeli falan da, bin bir emekle yaptığın yemeğin evdekiler tarafından bin tane mimik ile karşılanması da insanın şevkini kırıyor hani.

Şimdi size; Kuzenim Gülden'in sürekli yaptığı, leziz karnabahar tarifini vereceğim ve evdekiler bu yemeğin karnabahar olduğunu bile anlamayacak. (Umarım anlamazlar:) 
Ve afiyetle tabaklarını silip süpürecekler. 
Tarif benden denemesi sizden.


Gerekli malzemeler;
1 adet orta boy karnabahar
1 çay bardağı süt 
3 çorba kaşığı un 
1 yumurta 
2 çorba kaşığı sıvı yağ 
Tuz, karabiber, kırmızı biber 
Üzeri için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak  
Yapılışı: 
Karnabaharları temizleyip 10-15 dk sirkeli suda bekletin ve yıkayıp süzün.
Süzülen karnabaharları az suda hafif haşlayın. Sadece yumuşamaları yeterli.  
Bir kaba süt, un, yumurta, yağ, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi karıştırın. Haşlanmış karnabaharları, hazırladığınız bu karışıma bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Karnabaharların üzeri kızarana kadar fırında pişirin. 
Diğer tarafta; sarımsakları ezip, yoğurda ekleyin. 
Fırından çıkardığınız ılık karnabaharların üzerine dökün.
Afiyetle yiyin ve yedirin.

4 yorum:

  1. hem hafif hem sağlıklı...
    Kuzeninin ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ben kızartmasına bayılırım ama fırında yapmak hiç aklıma gelmedi daha az kalorili miss gibi ne güzel.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top