Pratik, fırında yağsız ve sütlü ekmek kızartması.

Fırında, yağsız, sütlü ekmek kizartmasi benim kahvaltılarda sık sık yaptığım lezzetli bir tariftir.
Yapımı çok basittir.
Ve diğer kızartma tariflerinden farkı, yağ koymadan fırında pişirildiğinden çok hafiftir.
Fırından çıktıktan sonra, üzerine peynir koyup yemek dayanılmaz bir mutluluk verir.
Yağsız ekmek kızartması isteyenlere tavsiye ederim.



Dikkat! Dikkat! Demeden geçemeyeceğim. Çünkü 2-3 dilim ekmek size yetmeyebilir ve tepsiyi bitirmek isteyebilirsiniz:)

Bu hafif ekmek kızartması için ihtiyacınız olanlar;

1 adet dilimlenmiş ekmek,
3 yumurta,
2 su bardağı süt. Derin bir kase içinde blender ile malzemeleri karıştırın.
Dilimlenmiş ekmeklerin önünü ve arkasını, sütlü yumurtalı karışımın içine batırarak ekmeklere yedirin. Ekmeğin emdiği fazla sütü iki eliniz arasında hafif bastırarak çıkarın.
 









 



 

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 180 derecede altı ve üstü kızarınca fırından çıkarıp servis yapın. Bu kadar basit.
Nefis ve pratik bir lezzet. Hepinize afiyet olsun.




6 yorum:

  1. Deneyeceğim teşekkürler. Üzerinde peynir olan ağzımı sulandırdı :)

    YanıtlaSil
  2. Çok beğeneceksiniz:))Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık ,mutlaka deneyeceğim:)
    Sayfanız da sorun var,dolaşmayı engelliyor sürekli reklam çıkıyor bilginize.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Uyarı için teşekkürler.Bende reklam çıkmıyor.Ne reklamı aceba.Bilgi verirseniz sevinirim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. sanıyorum facebook topluluğu için otomatik çıkan davetle ilgili olabilir.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. çok pratik ve kahvaltılar için ideal ve az kalorili.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top