Yapımı çok basittir.
Ve diğer kızartma tariflerinden farkı, yağ koymadan fırında pişirildiğinden çok hafiftir.
Fırından çıktıktan sonra, üzerine peynir koyup yemek dayanılmaz bir mutluluk verir.
Yağsız ekmek kızartması isteyenlere tavsiye ederim.
Dikkat! Dikkat! Demeden geçemeyeceğim. Çünkü 2-3 dilim ekmek size yetmeyebilir ve tepsiyi bitirmek isteyebilirsiniz:)
Bu hafif ekmek kızartması için ihtiyacınız olanlar;
1 adet dilimlenmiş ekmek,
3 yumurta,
2 su bardağı süt. Derin bir kase içinde blender ile malzemeleri karıştırın.
Dilimlenmiş ekmeklerin önünü ve arkasını, sütlü yumurtalı karışımın içine batırarak ekmeklere yedirin. Ekmeğin emdiği fazla sütü iki eliniz arasında hafif bastırarak çıkarın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 180 derecede altı ve üstü kızarınca fırından çıkarıp servis yapın. Bu kadar basit.
Nefis ve pratik bir lezzet. Hepinize afiyet olsun.
Deneyeceğim teşekkürler. Üzerinde peynir olan ağzımı sulandırdı :)
YanıtlaSilÇok beğeneceksiniz:))Sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık ,mutlaka deneyeceğim:)
YanıtlaSilSayfanız da sorun var,dolaşmayı engelliyor sürekli reklam çıkıyor bilginize.
sevgilerimle...
Uyarı için teşekkürler.Bende reklam çıkmıyor.Ne reklamı aceba.Bilgi verirseniz sevinirim.Sevgiler.
YanıtlaSilsanıyorum facebook topluluğu için otomatik çıkan davetle ilgili olabilir.
YanıtlaSilsevgiler..
çok pratik ve kahvaltılar için ideal ve az kalorili.ellerinize sağlık
YanıtlaSil