Kolay portakallı kek yapıyoruz.


Canınız mis kokulu portakallı kek mi istedi.  

Bizim evin portakallı kek tarifini vereyim size.
Güzel kızım Defne ile yapmak çok zevkli. Siz de çocuğunuz ile neşe ile yapabilirsiniz.Mis kokulu "portakallı kek" için  gerekli malzemeler;


3 adet portakal kabuğu rendesi veya daha önce yapımını burada anlattığım kurutulmuş portakaldan 7-8 kaşık koyabilirsiniz.
1 su bardağı toz şeker (siz tatlı kek seviyorsanız 1.5 su bardağı şeker kullanın.)
4 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt veya yoğurt. Ben o anda evde hangisi varsa onu kullanırım:)
1 paket kabartama tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
Önce yumurtalar ile şekeri çırpıcınız ile köpürüp beyazlaşana kadar çırpın. Bu işlem kekinizin daha kabarmasına yardımcı olur. Yumurta ve şeker köpük köpük olduktan sonra yağı ve sütü ekleyin. Karıştırın.
Rendelediğiniz portakal kabuklarını (veya kurutulmuş portakal kabuğunu) ve vanilyayı ekleyin.Tekrar karıştırın.
Şimdi sıra geldi un koymaya. Unu mutlaka eleyerek koymanızı öneririm.
Aldığı kadar unu ekleyip kek kalıbına boşaltın. Kabartma tozunu unun içine katarak eklerseniz kekinizin kabarmasına daha da yardım etmiş olursunuz. 
Fırının önceden ısıtılmış olması çok önemli. 180 derece fırına kekinizi koyun ve yaklaşık 35 dakika pişirin. 
Fırından çıkarttığınızda kekin içine bir çöp şiş batırın. Eğer kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.
Biz bu keke zaman zaman kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, ceviz ve fındık da koyuyoruz. Burada sade olan tarifi paylaştım. Siz dilerseniz ekleyebilirsiniz.
Afiyetle mis gibi kokan portakallı kekinizi yiyebilirsiniz. 






11 yorum:

  1. Adsız10.1.14

    tarifiniz annemin tarifine çok benziyor yanlız kabartma tozu yaxmamışsınız ben yinede bi tane kabartma tozu atıp öyle deniycem bu akşam inşallah güzel olur eğer olursa ben yine burdan bildireceğim mutlaka ;) Tuba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabartma tozu var tarifte. Yukarda da yazıyor.Yapın ve afiyetle yiyin.Evinizi mis kokular saracak desenize:)

      Sil
    2. Adsız10.1.14

      dilek hanımcım sonradan gördüm dalgınlığıma gelmiş mesaj attım tekrar ama çıkmadı ekranda bide bu tarifin üzerine en son tarçın da serpsem nasıl olur acaba bi bilgi verirseniz çok sevirim gerçekten şimdiden teşekkürler :)Tuba

      Sil
  2. Adsız10.1.14

    çok özür dilerim kabartma tozu yazmışsınız benim gözümden kaçmış bu akşam mutlaka deniyorummmm:) Tuba

    YanıtlaSil
  3. Adsız10.1.14

    şey yine ben buna cvp yazarsanız sevinirim bu tarifin üzerine en son tarçın serpsem nasıl olur acaba Tuba

    YanıtlaSil
  4. Adsız10.1.14

    dilek hanımcım sonradan gördüm dalgınlığıma gelmiş mesaj attım tekrar ama yayınlanmadı bide en son tarçın serpsem nasıl olur acaba bi bilgi verirseniz çok sevirim gerçekten şimdiden teşekkürler :) Tuba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence tarçın daha çok havuçlu keke yakışıyor.Tarçının kokusu portakalı bastırır gibi düşünüyorum. Bunun üzerine hindistancevizi serpebilirsiniz:) Afiyet olsun....

      Sil
  5. Adsız10.1.14

    dilek hanım çok güzeell oldu valla çok teşekkür ederim mis gibi oldu tekrar teşekkürler....:) Tuba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim ve kıskandım sizi. Şimdi kalkıp bende yapacağım:)))

      Sil
  6. Adsız10.1.14

    o zaman hepimize afiyet olsun babam kolay kolay beğenmez di oda çok beğendi çok mutlu oldum bende süper bi tarifti gerçekten başka böyle tarifleriniz varsa takip etmek isterim.... :) Tuba

    YanıtlaSil
  7. Harikasın.Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top