D&R Mağazasını kınıyorum.

23 Nisan bayram tatilinde kızım ile dışarı çıktık. Amacımız bu günü eğlenerek ve kızıma bol bol kitap alarak sonlandırmaktı. Eğlenmesine çok eğlendik. 
Daha sokağa çıkar çıkmaz, sokaklardaki pencerelerden sarkan Türk bayrakları ile neşelenmeye başladı Defne.
"Anne bakkk! herkes bayramımızı kutluyor, bugün harika bir gün" diyerek yola başladık.  


Güzel kızım, yolda, tanıdık tanımadık herkesin bayramını kutladı. Bayramın kutlu olsun demeyenlere de "anne bayramımı kutlamadı" diyerek sitem etti.
Önce Trump Towers'a gittik. Salih Memecan ile tanıştı. Fotoğraf çektirdi.
Trump Towers o kadar kalabalıktı ki, Salih Memecan ile tanıştıktan hemen sonra çıkıp Cevahir alışveriş merkezine gittik.
Heryer 23 Nisan neşesine uygun şekilde cıvıl cıvıldı. 

Kırkpınar Lokantasında afiyetle sağlıklı, çocuk menüsü yedikten sonra, kitap almak için hayal kırıklılığına uğradığımız D&R mağazasına gittik.
Defne kitap almaya her gittiğimizde, beğendiği kitapları raflardan seçer, sonra da seçtiği kitapları koltuğa oturarak inceler ve beğendiklerini alır. Kitapçıya gitmek, kitap seçmek, kitaplara dokunmak, onları inceleyip aralarından seçmek en zevk aldığı şey. Kitap mağazasında, oyuncak mağazasından daha çok eğlendiğini söyleyebilirim.

Her zaman yaptığı gibi, seçtiği kitapları incelemek istediğinde oturacak yer olmadığını üzülerek gördük. 
Yetkili ile görüştüğümüzde bize komik ve saçma gelen açıklamalarda bulunarak çocuk bölümündeki koltukları ve pufları neden kaldırdıklarını anlatmaya çalıştı.
Hiç bir açıklama çocuklara kitap sevgisini aşılamaya çalışan bir anneye yeterli gelemezdi.
Biz ebeveynler çocuklarımız severek kitap seçsinler, küçük yaşta kitap okuma alışkanlıkları oluşsun diye uğraşırken D&R Mağazasının bu yanlış tutumunu hiç sevmedik. 
Oturarak seçme şansı verilmediği için, Defne de diğer çocuklar gibi yere oturup kitaplarını seçti.
Kızımın, yarım saat kadar süren, yerde oturarak kitap incelemesine sesimi çıkaramadım çünkü kızıma başka şans bırakmamışlardı. Elinde ki kitaplar ile o kadar mutlu ve heyecanlıydı ki, kaçan keyfimin ona yansımasına izin vermedim.
Seçtiği kitapları kasada ödedik ve kendime bir daha D&R mağazasından alışveriş yapmama sözü vererek D&R mağazasından çıktık.
Sevgili D&R mağazası. Yıllardır ailece kitaplarımızı sizden alıyoruz.
Ama çocuklara takındığınız bu tutumu şiddetle kınıyor ve sizi ayıplıyorum.
23 Nisan Çocuk Bayramında, çocuğuma yaşattığınız bu eziyeti hiç unutmayacağım.
Yetkilinin söylediği, çocuklar koltukları suistimal ediyordu, kitaplar zarar görüyordu, yönetimin kararı gibi açıklamalarınız size olan inancımızı yerle bir etti. 
Bir daha, çocuğumun yerlerer oturarak kitap seçmek zorunda bırakılmayacağı yerlerden, kitaplarını alacağız. Yazıklar olsun bu kararı alıp uygulayanlara.
Bu ülkede, aileler çocuklarına kitap okuma sevgisini, nasıl aşılarızı düşünsün, siz ise yıpranan kitaplardan ne kadar zarar ettiğinizi düşünün. 
Sevgili D&R yetkilileri; hiç bir şey, bir çocuğa, kitap sevgisinin kazandırılmasından daha önemli olmamalıdır. Keşke siz ve yönetiminiz de böyle düşünebilseydiniz. 



4 yorum:

  1. Adsız18.5.13

    Merhaba

    Ben de sürekli alışveriş yaparım DR'den. Bebeğim dünyaya geldikten sonra, çıkamadığım için internet sitelerinden alışveriş yaptım. Öncelikle siparişim çok geç ulaştı. Ve işin o kısmı bir yılan hikayesine döndü.
    İkinci olarak, gelen kitapların hepsi ayıplıydı. Kimisi eksik sayfalı. Özellikle bebeğim için aldıklarımın kenarları açılmış, deforme olmuş. Maalesef ve maalesef şikayetlerim de sonuçsuz kaldı.
    Soğuttu beni DR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilgilen birilerinin olmaması, kurumsal bir firmaya yakışmayan bir tutum.Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  2. D&R umarım bu memnuniyetsizliklere kulak verir de hizmet anlayışını tekrar sorgular..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar ilgilenen yok göreceğiz.Umarım kulak verirler de çocuklarımız bu eziyetten kurtulur.

      Sil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top