"Köpekler bale yapmaz" kitabını tavsiye ediyorum.


Sevgili Yeliz’in Günün Çorbası adlı blogunu her zaman gülümseyerek okur ve çok eğlenirim. 
Köpekler bale yapmaz" kitabı ile de “Günün Çorbası” sayesinde tanıştım. Kendi blogunda ki tavsiye yazısını okuyunca hemen Defne’ye aldım.
Kitabın yazarı Anna Kemp.
Çeviriyi ise Gülbin Baltacıoğlu yapmış. Defne için kitap seçiminde ne kadar hassas olduğumu beni tanıyanlar bilirler. Öyle her önüme gelen kitabı almıyorum. 
Kızımın psikolojisine uygun mu, gece uykuda onu rahatsız eder mi, eğitici mi, hayal dünyasını zenginleştirir mi, gibi pek çok kriterim var.
"Köpekler bale yapmaz" kitabını okurken, aslında çocuklarımızı nasıl kodladığımız ve bu kodlamalar ile yapabileceklerini yapamaz hale getirdiğimiz gerçeği ile bir anne olarak yüzleştim. Defne şu anda 5 yaşında sayılır. Ve "Köpekler bale yapmaz" kitabını çok severek dinledi. Yorumlar yaptı. Hatta köpekler bale yapar mı yapmaz mı iddiasına bile girdik.
Kitap, bale yapan bir kızın köpeğinin, onun kıyafetlerine ve ona hayran hayran bakması ile başlıyor. Babası ve bale öğretmeni köpekler bale yapmaz! demesine rağmen köpek bale yapabileceğini kanıtlıyor. 
Yeter ki isteyelim. Başkalarına bizi kodlamasına izin vermeyelim. İstediğimiz her şeyi başarabiliriz mesajı ile yüklü bir kitap.
Kitap okurken, durup çocuğunuza konu hakkında sorular sormanız çok faydalı oluyor. Bir deneyin görün. Sizin okuduğunuz ve onun hayal dünyasıyla zihninde oluşturdukları arasında nasıl farklar var göreceksiniz. 
"Köpekler bale yapmaz" kitabını bende tüm çocuklara tavsiye ediyorum.

3 yorum:

  1. bende alıp Emir'in okumasını istiyorum. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. İnsanların "imkansız" imgesinin sınırları çocuklukta çiziliyor zihinlere, bunun gibi masalları tüm aileler çocuklarına okuyabilmeli/okutabilmeli ki çocuklar hiçbirşeyin imkansız olmadığı kanısıyla hayata başlayabilmeli.. Kaldı ki sanırım kimi yetişkinlerin(!) bile çıkaracağı sonuçlar oluyor bu gibi masallardan :) Paylaşımın süper.. Sevgiyle kalın :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top