Sakıp Sabancı Müzesi, çocuk etkinlikleri.

Defne ile "Sakıp Sabancı Müzesi'nin etkinliklerini" severek takip ediyoruz. Aşağıdaki etkinlikler Defne'nin de katılabileceği etkinliklerden sadece bir kaçı. Sitelerine girdiğinizde, çocuğunuzun yaşına göre mutlaka bir etkinlik bulabilirsiniz. Hem de katılım ücretsiz. Daha ne olsun.
Çok sevdiğim rahmetli Sakıp Sabancı'nın mekanı cennet olsun.
İyi eğlenceler.

Doğudan Gelen Mimar / Haftaiçi 

"Batıda yaşayan mimarlar olduğunuzu düşünün. Doğu'da Mısır'ı, İstanbul'u, Bağdat'ı gezmişsiniz, hatta orada bir süre yaşamışsınız. Geri döndüğünüzde, yaşadığınız şehre oryantalist görünüm kazandıran resimler hazırlayacaksınız. Binalara neler ekleyebilirsiniz, nelerle süsleyebilirsiniz? Meydana neler koyabilirsiniz? Sokaklarda yaşayan insanlar nasıl görünür?"

2001 - 2008 doğumlu çocuklar, bu atölye çalışmasına katılarak, mimariye ve sosyal yaşantıya yansıyan oryantalist öğeleri anlamaya çalışacak, bunu resimlerine de aktaracaklar.
Hafta içi: Pazartesi hariç hergün 10.00-15.00
Rezervasyon için tıklayınız.

 

Doğu' da Bir Fotoğraf Atölyesi / Haftasonu


"Siz bir fotoğrafçısınız. Paris’ten gelip İstanbul’a stüdyo kurmuşsunuz. İstanbul’daki insanların yerel kıyafetleri ile mizansenler yaratarak fotoğraflayacaksınız. Bunun için daha önce çekilmiş fotoğraflardan ve kostüm sandığından faydalanabilirsiniz.”
2005 - 2006 doğumlu çocukların katılacağı atölye çalışmasında, sergideki stüdyo fotoğrafları gibi mizansenler yaratılacak. Atölyede bir fotoğraf köşesi kurulacak. Sandıktan çıkan kostümleri kullanarak, benzer karakterler ve kompozisyonlarla fotoğraf çekimleri yapılacak ve çocuklara hediye edilecek.
Tarih: 16, 22 ve 29 Haziran
Saat: 11.00 – 13.00 arası
Tarih: 15 ve 29 Haziran
Saat: 14.00 – 16.00 arası
Rezervasyon için tıklayınız.

Oryantalist Ressamlar / Haftasonu

“Kendi halinizde yaşayan birer ressamsınız. Fransa'da ya da Venedik’te yaşıyorsunuz. Resimlerinizi kendi ülkenizdeki Osmanlı elçiliğine götürmek aklınıza geliyor bir gün. Onlar da alıp padişaha gönderiyorlar. Padişah resimlerinizi çok beğeniyor ve sizi İstanbul'a çağırıyor. İstanbul’da, saraydan görüntüler, Padişah'ın törenleri, sokak görüntüleri, çayır eğlenceleri resimleyecek ve çok ünlü bir ressam olacaksınız. Tablolarınız yüzlerce yıl sonra müzelere konulacak.’’
2007 - 2008 doğumlu çocukların katılacağı atölye çalışmasında, Amadeo Preziosi, Marius Bauer, Zonaro gibi oryantalist ressamların kısa yaşam öyküleri ile İstanbul'daki ilginç anıları anlatılacak; resimleri analiz edilerek oryantalizmin sanata etkisinin vurgulandığı bir program uygulanacak.
Tarih: 2, 9, 15 ve 30 Haziran
Saat: 11.00-13.00
Tarih: 2, 8, 16, 22, 23 ve 30 Haziran
Saat: 14.00-16.00
Rezervasyon için tıklayınız.

1 yorum:

  1. Annelerin seni takip etmesine şaşmamalı, ne güzel faaliyetler bunlar :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top