Vialand maceramiz ve deneyimlerim.

Evet... Uzun zamandır, merak ettiğimiz Vialand'e sonunda geçen hafta gittik. 
Giriş ücreti biraz pahalı ama girdiğinize değiyor. Çünkü içerde bineceğiniz tüm aletler ücretsiz. Sadece yiyecek, içecek ve abur cubur'a para harcıyorsunuz.
Biz hafta sonu gittiğimizden, çocuk için 55 tl, yetişkin için 65 tl ödeme yaptık. Deneyimsiz olduğumuz için, biraz geç saatte gitmiş olsak da çok eğlendik. Siz mümkünse hafta içi gidin bence, belki daha az kalabalık olur ve sıra beklemekten gına gelmez.
Çocuğunuzla Vialand'e gidecekseniz size tavsiyelerim var:))






1- Mutlaka yanınıza şapka, gözlük ve fotoğraf makinası alın. O kadar çok fotoğraf çekmek isteyeceksiniz ki eğer benim gibi almadıysanız üzülür, cep telefonu ile çektiklerinizle yetinirsiniz.
2- Açık alan olduğu için mutlaka güneş kreminizi sürüp gidin.
3- Her eğlence aracına binmeden önce çocukların boyu ölçülüyor. Sıra beklemeden önce  çocuğunuzun boyunu kontrol edin. Eğer boyu o alete binmek için uygun değilse uzun saatler sıra beklemiş olsanız da ısrar etmeyin kesinlikle çocuğunuzun boyuna uygun olmayan alete görevliler bindirmiyorlar.
4- Mutlaka sabah erken gidin. Erken gidenler sıra beklemeden tüm aletlere binmişler, bizim olduğumuz saatlerde 3.kez binmek için sıradaydılar. 
5- Oyun alanı öyle böyle değil çok büyük. Gezerken bile yoruluyor insan. Puset kullananlar mutlaka pusetleri ile gitmeliler.
6- En beğendiğimiz ve 2.kez binmek için tekrar 30 dakika kuyruk beklemeyi göze aldığımız Viking gemisine binecekseniz yanınıza mutlaka tek kullanımlık yağmurluk alın. 




Yoksa orada tek kullanımlık yağmurluğa 4 tl ödemek zorunda kalırsınız. 
Yok ben yağmurluk almayacağım diyorsanız, viking gemisine bindikten sonra ailece çok eğleneceğiniz ama saçınızdan ayaklarınıza kadar ıslanacağınız için çıkışta kuruma kabinine demir 1 tl atıp kurutma kabininde kurumayı bekleyeceksiniz. En iyisi yağmurluk ile gitmek:)))
Yok eğer bu da olmaz derseniz, viking gemisine binmeden önce, çoğu insanın yaptığını yapın ve çıkış kısmından viking gemisinden inenlerden, giydikleri yağmurlukları isteyin. Çünkü viking gemisinden inenler, gemiden iner inmez yağmurlukları çıkarıp çöp kutusuna atıyorlar. Sıraya girmeden önce, turu tamamlayanların çıkış noktasında bekleyip, çöpe atmadan yağmurluklarını isteyebilirsiniz. Biz de yağmurluklarımızı başkalarına verdik:)))
7- Arap turistlerin park içinde çok olduğunu söylemeliyim. Vialand içinde, otel de olduğu için, arap turistler yoğunluklu kalıyorlarmış. Ayakkabılarını çıkarıp, yanımda ki sandalyeye bacaklarını uzatan 4 çocuklu arap bir adam ile tartıştım ama ayakkabılarını giymeye ikna edemeyince, ben oturduğum yerden kalkmak zorunda kaldım, bilginize. Böyle durumlarla karşılaşabilirsiniz.
8- "Çocuğunuzun yüzünü boyayalım mı?" diye yanınıza gelen güler yüzlü, sevimli giyimli kızlara "tamam" demeden önce, çocuk makyajını yaptırdığınızda 30-35 tl gibi bir para ödemek zorunda kalacağınız unutmayın.
9- Üst katta masal anlatan ağacın karşısında yemek yedik ama alt kata indiğimizde daha güzel yemek yeme noktaları olduğunu gördük. O yüzden acıktığınızda, alt kattaki ev yemekleri olan yerleri görmeden karar vermeyin.
10- Kapalı alanlarda ki "Safari" ve "Zindan" adlı yerlere girmek için o kadar uzun kuyruk bekledik ki, çıktıktan sonra "bunun için mi bu kadar bekledik. Bilseydik hiç beklemezdik" diye söylendik ki her çıkan yetişkin aynı şikayette bulunuyordu. Girmeseniz de olur.
11-Tema Parkın içinde tam bir Osmanlı havası estirmişler. Mehter takımı bile gördük. Osmanlı Macun'u, akide şekeri aldık.
Kapalı alanlardan sadece İstanbul'un fethedildiği günü yaşatmak için yapılan geziyi ve farklı kültürlerin anlatıldığı minik kaşifler'i sevdik.
12- Adrenalin yükselten tren, kule vb aletlere binmeye değil, seyretmeye bile zor cesaret ettik. Ama sıra kuyruklarını görünce, adrenalin tutkunu çok  insan varmış onu da öğrendik. Sohbet ettiğimiz insanlardan öğrendiğimiz ki ben onların yalancısıyım, en adrenalini yüksek alet "Adalet Kulesi" denilen aletmiş. Bilginize. 
Benden bu kadar. Hepinize iyi eğlenceler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top