Ayşe Kulin Nefes Nefese

Gerçekten; nefes nefese bir roman okumak istiyorsanız, Ayşe Kulin'in duru dili ve anlatımıyla bu kitabı okumalısınız.
Okurken bazen göz yaşlarınızı tutmayacak, bazen  boğazınızın düğümlendiğini ve göğsünüzün sıkıştığını hissedeceksiniz.

Akıcı dili ile yazdığı kitaplarında, duyguları o kadar gerçek yaşatıyor ki, okurken vücudunuzun da duygularınız gibi tepki vermesi çok doğal.
Bir okuyucuya bu duyguları yaşatabilen sayılı yazarlardan biri bence Ayşe Kulin.
İkinci dünya savaşı, Hitler ve SS subayları, Yahudi'lere uygulanan zulüm ve haksızlık, Musevi Rafael ve Müslüman Selva'nın mücadeleli aşkı ve daha fazlası, Ayşe Kulin'in "Nefes Nefese" adlı romanında.
Onurlu ve cesur Türk diplomatlarının, umutsuzluğa düşmeden, pes etmeden, onca tehlikesine rağmen canlarını ortaya koyarak, yüzlerce Yahudi'yi Nazi katliamından kurtarmasının mücadelesi.
Mutlaka okuyun mutlaka....
Tekrar tekrar teşekkürler Ayşe Kulin.....
.........Selva babasına,ondan öğrendiği tüm mantık kavramlarını öne sürerek, evliliğine izin vermesi için ellerine sarılıp yalvardığında, yüreğinin taa en derininde, bu izni alamayacağını biliyordu. O utanç verici intihar teşebbüsü sonrasında, yaralı babasının baş ucunda otururken, Paşa'nın böyle bir zaafa kapılmış olmasına sebebiyet verdiği için, asla bağışlanmayacağını da bilmişti. Nitekim babası kendine gelip de, ailesini yatağının çevresine dizelenmiş gördüğünde, bakışları Selva'nınkilerle karşılaşınca, hemen kapatmıştı gözlerini. Aceba bunu anladığı, sezdiği için mi uzaklara gitmişti Selva? 
O şehirde en değer verdiği kişi tarafından dışlanmış olarak yaşamaya tahammül edemeyeceği için mi? Aceba? Ne kadar çok düşünmüştü bunları yıllar boyunca......................................
Ayşe Kulin / Nefes Nefese


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top