Siyah kuşaklı gelinlik hakkında ne düşünüyorum?

link
2011 yılından beri gelinliklerde siyah kuşak akımı var. Ben bu yazıyı yazmak için geç kaldığımı biliyorum fakat içimde kalmasın yazacağım. Ben evlenirken de kırmızı kuşak bağlanmıştı. Ve ben o zamanlar -ki daha 18 yaşında idim- neden kırmızı kuşak bağlandığını bilmiyordum. Sonraları bu kırmızı kurdelenin bir anlamı olduğunu öğrendiğimde anarşist ruhum su üstüne çıkmış ve  kırmızı kurdele bağladığıma çok pişman olmuş ve kızmıştım kendime.
 Hala kırmızı kurdele takmaya devam eden gelinleri de anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum maalesef... Kime ne gelinin cinsel hayatından, kime ne bakire olup olmamasından, kime ne, kime ne..... Artık var mıdır bilmiyorum ama eskiden gerdek gecesi sonrası sergilenen çarşaftan pek bir farkı yok bence bunun.
O nedenle tüm anarşist ruhumla kırmızı kuşağa hayır diyorum.
Türkiye'de ki ünlülerden Tuba Büyüküstün, Nurşen Şaşmaz bu modaya uyup siyah kuşağı tercih ettiler. İyi de ettiler. Ben çok beğenmiştim. Tüm gelinlere tavsiyem merak içinde bekleyenlere inat ya hiç kırmızı kurdele takmayın yada başka bir renk kullanın.
link


 VERA WANG

                                                                     VERA WANG
VERA WANG
link
link
link

8 yorum:

  1. Çok şükür ben bundan 10 yıl önce evlendim ve kırmızı kurdelayı ne anlama geldiğini bildiğim için takmadım, ayrıca o cahilce olan çarçaf muhabbetini arkadaşlarla aramızda konuştuk, çok şükür artık uygulanmıyor ama köylerde varmıdır bilemiyorum.
    Siyah kuşağa gelince ben buna da karşıyım bana mutsuzluk karamsarlık gibi geliyor böyle güzel bir günde siyahın içine :) hoş damat var önce ama :))

    YanıtlaSil
  2. Benc siyah bir baş kaldırış simgei olabilir ama hiç kuşak kullanılmasa daha iyi olur bence de:))

    YanıtlaSil
  3. Adsız20.1.13

    iyi artik sizde evlenmeden gidip otursaydiniz o zaman,o kusak baglanirken anne babanin gururu, ettigi dualar hicmi size birsey ifade etmiyor,geleneklerimizi onu istemem bunu istemem diye bir tarafa attiniz,avrupalilar taksaydi hemen atlardiniz demi ne guzel diye,taklitciler sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler.Düşüncenize saygım var ama kırmızı kuşak bir kadının aşağılanması bence...

      Sil
    2. Adsız1.7.14

      Bence adsiz yazıcı hakli. Akili oturup, kimse len olmayip o günde aşağılanmasiniz. Herkez kendine göre dürüst olsun. Takmak isteyen taksin. Istemeyen biraksin.

      Sil
  4. evleneceği kişiyi namusuyla bekleyen, harama bulaşmayan kişi taksın bu kırmızı kurdeleyi o zaman kardeşim. hak etmeyen "çağdaşız" diyen siyah kurdelesini taksın. çağ kapatıp çağ açan bir neslin evlatlarıyız. şu dediğiniz safsatalara bi bakın helee. hem erkek, hem bayan evleneceği insanı adam gibi bekleyecek kendini koruyacak. flörtler yanlış yanlış yanlış. artık bir silkenin ve mantıklı konuşun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun çağdaşlık ve geleneksel olma ile alakası olmadığını, bir kızın bakire olduğunu cümle aleme ilan etmesinin yanlış olduğunu, bu konunun evlendiği kişi ile gelini ilgilendiren bir konu olduğunu, çarşaf göstermek ne kadar aşağılayıcı bir davranış ise gelin için,kırmızı kurdele takmanın da aynı olduğunu hala düşünüyor ve savunuyorum. Sizin gibi düşünenleri de anlamak istiyorum ama maalesef anlayamıyorum. Ama saygı duyuyorum.
      Yorumunuz için teşekkür ediyorum.

      Sil
    2. Söylediğiniz eski gelenekler artık kalmadı. Bu nedenle bahsinin geçmesi bile anlamsız. Kırmızı kuşak bir genç kızın masumiyetini, saflığını temsil eder. Tek amacı çevredeki insanlara bir şeyleri kanıtlamak için değildir. Zira bakire olmadığı halde takan gelinler de vardır. O da kendi vicdanlarına kalmış bir olaydır. O geleneği yapma, ay bu çok saçma diyerek değerlerimiz yok oluyor. Benim dikkati çekmek istediğim nokta budur. Önceden annelerimiz, ninelerimiz siyah kuşak mı biliyorlardı? "Çağdaşız, çok değişiğiz" adı altında çıkarılan bir olaydır bu. Genç kızlarımız kendilerini korusun ve hak ettiği gibi layığı olan eş ile evlensin. Desem de demesem de herkes kendi dilediğini yapar.
      Saygılar...

      Sil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top