Defne en sonunda inek yoğurdu ve peyniri yiyebilecek.

Daha önceki yazımı okumuş olanlar Defne'nin süt alerjisi olduğunu bilirler.
Defne'nin 3 yaşın da geçmesini beklediğimiz ama 4 yaşına girecek olmasına rağmen henüz geçmeyen bir süt alerjisi var. İştahsızlığına -aslında açlık grevi demem daha doğru olur:(- uzun bir süre teşhis konulamamış geç bulduğumuz ve minnettar olduğumuz alerji doktorumuz (Çocuk Gastroloji ve Hepatoloji ve Beslenme doktoru) Prof.Dr.Fügen Çullu Çokuğraş'ın sayesinde hayatımız değişmişti. 

Bu yaşına kadar Neocate mama ve keçi sütünden yapılan ürünler ile beslenen kızımın son kontrollerine gittiğimizde artık inek peynirine başlayabileceğini öğrenmemiz bizim için ne mutluluk anlatamam. Ancak anne olanlar anlayabilir bunu. 
Doktor Fügen Hoca'nın verdiği program doğrultusunda ilk önce beyaz peynir ile 1 hafta deneme yaptık. Bu süreç içinde iştahında azalma veya kusma olmadı. Bu iyi haberdi. Sadece vücudunda ufak ufak döküntü yaptı. Buna da çok şükür.  .
Doktorumuz Fügen Çullu Çokuğraş 1 hafta sonra yani bugün inek yoğurduna başlamamızı söyledi. Defne bugün inek yoğurdu yiyecek. Sonuçları merakla bekliyoruz. Kusma ve iştah kaybı olmadığı sürece adım adım devam edeceğiz. Umarım her şey yolunda gider de inek sütü ve inek eti aşamasına gelebiliriz. Bu arada halen sabahları Bolu'dan Bolana firmasından gelen keçi sütünü, akşamları ise Neocate Mamasını içmeye devam ediyor.
Çocukları hasta olan annelere acil şifalar diliyor, alerji doktorumuz Prof.Dr.Fügen Çullu Çokuğraş'ın ellerinden öpüyorum.
Allah'ıma ve bu günüme şükürler olsun.

5 yorum:

  1. kızınızın aşama kaydetmesine çok sevindim.. inşallah her şey yolunda gidecek.. güzel dilekleriniz için de amin diyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim umarım yolunda gider..

      Sil
  2. çok geçmiş olsun. Umarım bundan sonra herşey yolunda gider. Alerji çok zor birşey...
    Hayırlı haberlerini bekliyoruz, küçük hanımın...

    YanıtlaSil
  3. Adsız30.5.14

    Merhaba dilek hanımcım.daha öncede yazışmıştık şu an 3 yasına girdik alerji devam ediyor tahlilletde çıkmadığı için deniyoruz keçi urunleryle devam ediyoruz.defne nasıl oldu sizde şu an neler yapıyorsunuz.alerjiniz hala devam ediyor mu.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annelikokulum Facebook sayfasından yazıştık değil mi?Yanlış olmasın....Sevgilerimle:))

      Sil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top