Kay Keçi Süt beni mahkemeye veriyormuş.

Resim şikayet var sitesinden alınmıştır.
Sayın "Kay keçi süt" hakkında yazdığım bu eski yazım için mail atmışlar ve yazıyı (Linki) kaldırmamı istiyorlar.
Ben de hemen yetkili ile telefonda görüştüm.
Yazımda onlara göre hakaret içeren, bana göre gördüğümü yazdığım kelimeler olduğu için Sayın "Kay Keçi Sütü" ile yazıyı kaldırmadığım takdirde mahkemelik olabileceğimi üzülerek öğrendim.


Sayın "Kay Keçi sütün" yetkilileri.
Hasta olan çocuğu, yıllardır iyileşemeyen bir anne; bunun sebebinin siz Sayın "Kay Keçi sütün" olduğunu öğrendiğinde aceba başka hangi kelimeleri kullanmış olabilir bir düşünün. 
Benim yazdığım kelime size söylenen en yumuşak kelime.

O yazı çocuğu 5 yıldır inek sütü alerjisi olan, bir türlü alerjisi ve buna bağlı olarak gelişen hastalıkları geçmeyen, sürekli alerji ilaçları ve ağızından aeorochamber ile astım puf puf ilaçları kullanmak zorunda kalan bir annenin, T.C. Sağlık Bakanlığının açıkladığı taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 25 gıda işletmesi listesinde Sayın "Kay Keçi Sütü" ismini görmesi üzerine yazdığı bir yazıdır. 
Tağşiş kelime anlamı : Bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, katıştırma. 
Taklit kelime anlamı:1 . Belli bir örneğe benzemeye veya benzetmeye çalışma.
2 . Birinin davranışlarını, konuşmasını
tekrarlayarak eğlenme.

3 . Benzetilerek yapılmış şey, imitasyon.
Yıllardır çocuğuna, iyileşsin diye Sayın "Kay Keçi sütü" içirmiş ve bir türlü çocuğu iyileşememiş anneler adına yazılmış bir yazıdır. 

Sayın "Kay Keçi Süt" yetkilileri. Siz hasta çocuğu olan biz anneleri kandırdınız. 
Bu durum başka bir ülkede olsa başınıza neler gelirdi, nasıl davalar ile uğraşırdınız bir düşünün. Biz anneler dava açmak ile uğraşmadık sadece yazılar yazarak tepkimizi ifade ettik. Çünkü burası başka bir ülke değil. Hakkımızı ararken neler yaşayabileceğimizi ve ne kadar uzun süreceğini biliyoruz.

Ama siz, bu durumda bile zeytinyağı gibi suyun üzerine çıkmayı başarabiliyor ve kendi yaptıklarınız yerine, biz annelerin yazdıkları ile uğraşabiliyorsunuz.

Süt paketlerinize keçi sütü yazıp, hasta çocuklarımıza inek sütü içirmemizi sağlarken, çocuklarımız bir türlü iyileşemez ve gelişimleri gerilerken nerelerdeydiniz? 

Uğradığımız zararın maddi ve manevi bir karşılığı olamaz.

Hasta olan ve sizin ( Pardon Sayın "Kay keçi sütü" yazmayı unutmuşum:) yüzünüzden bir türlü iyileşemeyen, alerjisi iyileşeceği yerde kan değerleri sürekli yüksek çıkan bir çocuğun, bir can'ın nasıl bir karşılığı olabilir ki?

Bakın sizden hep, istediğiniz şekilde Sayın diye bahsettim. Sayın kelimesi vicdanınızı rahatlattı mı? 
Günahına girdiğiniz hasta çocuklar ve annelerin saygısını kazandınız mı?
Umarım Sayın diye yazınca, kendinizi Sayın hissetmişsinizdir.

Şimdi siz takipçilerime, ANNELERE sözü bırakıyorum.
"Kay Keçi Sütü" hakkında yazdığım eski yazımı onların talepleri doğrultusunda kaldırmalı mıyım? Kaldırmamalı mıyım? 
 
Ve tüm annelerden destek bekliyorum. 
Türkçe sözlük sayın;
konuşmave yazışmalarda saygı belirtisi olarak kişi adlarının önüne getirilen söz, saygıdeğer, muhterem.
Türkçe sözlük şeref; (arapça) erkek ismi 1. yücelik, ululuk, izzet, seçkinlik. İyi ahlak ve faziletler sonucu meydana gelen manevi yücelik. 2. İyi ün. İftihar edilecek şey.
kaynak

40 yorum:

  1. Yazını büyük bir içtenlikle okumuştum.Sana hak vermemek elde mi?Bir avukatla görüşmüşsündür sanırım, ona kulak vermen en mantıklısı, yazıyı kaldırıp kaldırmamak sana kalmış, hatta kandırılmış bir tüketici olarak sen bile onları mahkemeye verebilirsin.Sesini duyurduğunu, derdini en güzel şekliyle anlattığını düşünüyorum, daha ileri gidip gitmemek sana kalmış.
    Sağlıklı günler!

    YanıtlaSil
  2. Gülsen19.12.12

    Minareyi çalan kılıfını hazırlarmış. Bu ve bunun gibi firmalar kabahatlerini örtmek için zeytinyağı gibi tabiki üste çıkacaklar. Tescillenmiş sahtekar hallerini bir şekilde kapatmaya çalışacaklar. Mağdur ettikleri onca insandan özür dilemek yerine kendilerince hukuksal yollara başvurarak üste çıkmaya çalışacaklar. Fakat çırpınışları boşuna olacak gün gelecek tıpkı isimleri gibi kay'ıp gidecekler..

    YanıtlaSil
  3. Eşim avukat dilerseniz kendisine danışabilirim bu konuyu...
    Ama canınızı sıkmayın yazıyı kaldırsanız bile hakaret içermeyen ama aslında yaptıkları sahtekarlığı hala ortaya koyan başka yazılar yazarız hep beraber...
    sevgiler
    mine

    YanıtlaSil
  4. Bilgi alırsanız sevinirim. Bizim dava açmamız gerekirken onlar haksızken nasıl böyle güçlü olabilip yağ gibi sıyrılabiliyorlar hayret ediyorum.Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Adsız19.12.12

    dilekçiğim bildiğin ve doğruluğuna inandığın her davanın sonuna kadar gideceğine eminim.İnsanlıktan nasip almamış ama insan gibi dolaşan her cisme biz insanlar insanlık görevimizi yapıp insanca davranmayı öğretmeliyiz.insanlık eşittir vicdan......Lütfen sağlığımızla oynamayın

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Dilek, böyle bir tepki almış olman zaten diğer yazının amacına ulaştığını gösteriyor, senin cümlelerini ve bizlerin yorumlarını okuduklarını gösteriyor bu durum, dolayısıyla sana zarar gelmeden yazıyı kaldırabilirsin, nitekim aldığın tepkiyi de burada dile getirmişsin, firmanın karizması bence yeterince zarar gördü bu şekilde :) Ha şöyle bir fikrim olabilir, yazını herhangi bir hukuksal sürece girmeyecek şekilde düzenleyebilir, Kay Keçi Süt' ün bu baskısına ithaf edebilirsin.. Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle bir avukatla görüşüp hukuksal yollara başvurmanı öneririm. Haklısın ve bunu sonuna kadar savunmalısın

    YanıtlaSil
  8. Martin19.12.12

    kolay gelsin Bence çok aklisin ! Yalanci raklamlara ve etiketlere son artig. Tüketici Dernegi ya da sendikasi olmasi gerekiyor Türkiye'de... Sana destek verecekler

    YanıtlaSil
  9. Chantalya19.12.12

    Tüketici koruma dernegi : http://www.tukoder.org.tr/
    Tüketici haklari dernegi : http://www.tuketicihaklari.org.tr/
    Tûketici dernekleri federasyonu : http://www.tudef.org.tr/

    YanıtlaSil
  10. evrenerdem19.12.12

    Yazıyı kaldırmayın. O söyledikleriniz sağlığı ile oynana yüzlerce bebeğin çektiklerinin yanında az bile kalmış. Nasıl insanlar bunlar ki bir de yüzsüzlükle sizi mahkemeye vermeye kalkıyorlar. İnek sütü allerjisi çok ciddi birşey ve çocukların gelişimlerini de olumsuz etkileyebiliyor. Çocuğu hasta olup da ona keçi sütü olduğuna inanarak KAY KEÇİ SÜTÜ içirmiş anneler birleşip bu firmaya dava açabilirler ve kazanabilirler kanısındayım. Bunu es geçmemek gerek.
    Ve herkes tanıdığı ve bildiği herkese bu firmanın gerçek yüzünü anlatarak firmanın itibarını zedeleyebilir. Hoş, zaten artık herkes biliyor:))

    YanıtlaSil
  11. Adsız19.12.12

    Kesinlikle yaziyi kaldirma ablacim.hem de bu kúçùk bir çocugun sagligi ile ilgiliyken.bu duyarsizliklara duyarli kalamayacagim o vicdansiz insanlar gece kafalarini yastiga nasîl rahat koyarlar bilmem,o insafsizlari Allah a havale ediyorum...

    YanıtlaSil
  12. Onların yaptığı neymiş peki, bunca insanı mağdur etmenin bedelini ödemeyecekler mi, peki yetkililer kamu davası açmıyorlar mı bu firmaya sonuçta doğrudan insan sağlığına zarar vermişler hem de uzun süre boyunca. Bunun hesabını vermeliler ama bu ülkede inancım kalmadı artık. Sizi yürekten destekliyorum.

    YanıtlaSil
  13. Adsız20.12.12

    Onca zaman keçi sütü diye bize inek sütü içirerek maddi ve manevi zarar uğrattıkları gibi insan sağlığına değer vermeyen Key süt yetkilileri birde kendilerini korumaya almayamı başlamışlar :))

    ama asıl suçlu onları hala konuşturanlarda...

    YanıtlaSil
  14. merhaba eşimle konuştum, yazı içerisinde hakaret içeren kelime olduğu için yazının kaldırılmasının daha iyi olacağını ancak aynı yazıyı sadece ilgili kelimeleri çıkarak tekrar yayınlayabileceğinizi söyledi. ayrıca yazıda bahsettiğiniz alerji vb nedenlerle böyle bir sahtekarlıktan doğrudan etkilenenlerin bireysel olarak dava açabileceğini ve hatta açması gerektiğini belirtti.
    bence de yazıyı kaldırın, düzenledikten sonra tekrar yayınlayın hatta dediğim gibi blogu olanlar da benzer yazılar yazabilir. sosyal medyada olabildiğince duyurmaya çalışalım..
    ayrıca ilk yazının altına da yorum olarak yazmıştım, bu olay ilk değil ne yazık ki türkiye de hatta öyle ki marketlerde yiyecek diye satılanları gerçekten "gıda" olduğuna inanmıyorum ben artık, marketten yiyecek alışverişi yapamaz olduk zaten. anneler bu konu hakkındaki görüşlerini/bildiklerini/önerilerini mutlaka yazmalı..

    http://mineoskay.blogspot.com/2012/11/guvenilir-gda-meselesi.html

    ben bir yazı yazabildim fırsat buldukça yazmaya devam edeceğim elimden geldiğince. bizim ülkede ne yazık ki ne doğru düzgün denetim ne de yaptırım var, dolayısıyla gıda konusunda sürekli kandırılıyoruz, monosodyum içeren hazır gıdalardan, sözde çocuklar için çok faydalı yoğurt, mama vb maddelerden, gdo'lu, hormonlu, içinde adını sanını bilmediğimiz türlü türlü katkı maddesi olan yiyeceklerden kaçınmalıyız, çocuklarımızı bu tuzaklardan olabildiğince uzak tutmalıyız. bu konuda bilinçlenmeli ve etrafımızdaki bilinçlendirmeliyiz. anneler olarak çocuklarımız için her şeyin en iyisini istiyorsak önce gıdadan başlamalıyız..yesin diye gözünün içine baktığımız gerektiğinde türlü şaklabanlıklar yaptığımız o yiyeceklerin çocukların sağlığına değil fayda zararlı olabileceğini, çocukların yedikleriyle (hele ki hazır gıdalar) yavaş yavaş zehirlendiğini düşünün...biraz abartı gelebilir yazdıklarım ama ne yazık ki doğru..bir şeyler yapmak lazım...

    http://mineoskay.blogspot.com/




    YanıtlaSil
  15. Adsız20.12.12

    Yüzsüzlüğün bu kadarı hem suçlular hemde güçlüler..Ablacım sana zarar gelmemesi için haklıyken haksız duruma düşmemek için istersen yazıyı kaldırabilirsin bence ama lütfen davanın arkasında dur bu işin peşini bırakma..masum çocuklarımızın sağlığıyla oynayan bu insanların yaptıkları yanlarına kalmasın...Çok merak ediyorum bu vicdansızlar ahirette nasıl hesap vericekler..Gökçe Figenli Kayacı

    YanıtlaSil
  16. mehmet başhan20.12.12

    Birlikte hareket etmekten yanayım. ben de varım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaysut sayfasına yazdığınız yazıyı buraya copy-paste yapabilirsiniz.

      Sil
  17. Vahşi Kapitalizm her şeyi kendi penceresinden yaşar. Destekliyoruz sizi Dilek Hanım.

    YanıtlaSil
  18. Vahşi Kapitalizm her şeyi kendine mübah sayar. Destekliyoruz sizi Dilek Hanım.

    YanıtlaSil
  19. Adsız20.12.12

    Herzamanki gibi amaç hizmet etmek değil para kazanmak. Hiç bir etik anlayışı olmayan, gözlerini para hırsı bürümüş, insan sağlığını hiçbir şekilde önemsemeyen, bebek ve çocukların hayatını hiçe sayacak kadar bu gözü dönmüş sahtekarların yaptıkları ortaya çıkınca utanıp sıkılacaklarına, yağ gibi üste çıkıp seni mahkemeye veriyorlar.

    Bu yaptıkları yanlarına kalmamalı.Ben sonuna kadar senin yanındayım Dilekcim.

    YanıtlaSil
  20. Adsız20.12.12

    Herzamanki gibi amaç hizmet etmek değil para kazanmak. Hiç bir etik anlayışı olmayan, gözlerini para hırsı bürümüş, insan sağlığını hiçbir şekilde önemsemeyen, bebek ve çocukların hayatını hiçe sayacak kadar bu gözü dönmüş sahtekarların yaptıkları ortaya çıkınca utanıp sıkılacaklarına, yağ gibi üste çıkıp seni mahkemeye veriyorlar.

    Bu yaptıkları yanlarına kalmamalı.Ben sonuna kadar senin yanındayım Dilekcim.

    YanıtlaSil
  21. Tuna Marasco20.12.12

    Herzamanki gibi amaç hizmet etmek değil para kazanmak. Hiç bir etik anlayışı olmayan, gözlerini para hırsı bürümüş, insan sağlığını hiçbir şekilde önemsemeyen, bebek ve çocukların hayatını hiçe sayacak kadar bu gözü dönmüş sahtekarların yaptıkları ortaya çıkınca utanıp sıkılacaklarına, yağ gibi üste çıkıp seni mahkemeye veriyorlar.

    Bu yaptıkları yanlarına kalmamalı.Ben sonuna kadar senin yanındayım Dilekcim.

    YanıtlaSil
  22. Adsız20.12.12

    Selam Dilek,


    Ben de cafeye Kay alıyorum, ama bu günden sonra başka bir markaya geçeceğim. Metro yetkilileri ile de görüşeceğim, böyle özürlü bir ürün nasıl oluyor da raflarında yer alıyor. Bana bakanlığın yazısını gönderebilir misin? mimardenizdursun@yahoo.com

    YanıtlaSil
  23. Adsız20.12.12

    Sağlık bakanlığı deşifre etmiş,yazılı ve görsel medya haberini yapmış bir firma bu.Mağdur olmuş,kandırılmış anneler dava açacağına kalkmış onlar sana açıyor.İnanılmaz!Maddi çıkarlar yüzünden halkla oynayanlar;nasıl hesap vereceksiniz.

    YanıtlaSil
  24. Bence önceki yazınızı kesinlikle kaldırmayın.
    Yanlış bilgi vererek insanların sağlığını tehdit eden onlar, zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışan da onlar.
    Hem suçlu hem güçlü sözünün tam karşılığı.
    İnsanları bu şekilde sindirmeye çalışan yaklaşımı kınıyorum. Aksine siz ve sizin gibi mağdur insalar haklarını aramalı, dava açmalı bence.
    Benim de yeğenimin alerjisi var ve zaman zaman söz konusu içinde keçi sütü olduğu söylenen, buna güvendiğimiz markayı alıp içirmiştik. Ters tepki verince, kilo kaybı bile yaşayınca doktoru neyse ki o sütü de içirmemişti.
    Ama sağlık bu, şakaya gelir yanı yok.
    Sakın geri adım atmayın.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  25. Adsız21.12.12

    Bu firma kendi yaptığını görmüyor da üstüne mahkemeye mi veriyor. Kendi ipliklerini ortaya çıkarmada daha zekice!!! bi yöntemmiş.. Doğruları açıklayıp senin sıkıntını paylaşan annelerin sesi olduğun için ve olayın üzerine yılmadan gittiğin için seni tebrik ediyorum Sevgili Dilek..

    YanıtlaSil
  26. Adsız23.12.12

    Dik durmak lazım. Benzer durum benim de başımda. Tehdit ediyorlar ama zaten mahkemeye verecek olan hiç uyarmadan veriyor. En fazla 2-3 defa vakit ayırıp duruşmaya katılmak zorunda kalabilirsiniz. Benim gördüğüm kadarı ile yazdıklarınızın hiç birisi suç teşkil etmiyor. Şerefsiz kelimesini hakimin nasıl yorumlayacağına göre mahkeme durumu değişecektir. Keçi sütü yerine inek sütü satan bir firmanın sahibine şerefsiz demek suç mudur yoksa hak mıdır buna hakim karar verir. Ben hakim olsam bunu suç saymazdım. Ve yine ben sizin yerinizde olsam çocuğumun inek sütüne alerjili olduğunu bir doktordan rapor ettirir, daha önce aldığım alışveriş fişlerinden birkaçını da kullanarak tazminat davası açardım.

    YanıtlaSil
  27. versinler. davayı kaybederler. ama siz yine de bir avukata danışın. Marka koruması öyle olmaz. Tüketiciyi yanlış yönlendirmek, içeriği gizlemek suçtur. Eğer ispatlayabiliyorsanız siz bu ürüne dava açabilirsiniz. Bir de madem böyle terbiyesizlik ettiler, bundan sonra Kay ürünleri giremez bizim eve. bunu annelerin çoğu da benimserse asıl o zaman firma dersini almış olur.

    YanıtlaSil
  28. Avukata danışın ama bence firma mahkemeyi kaybeder. Arkanıza bir tüketici derneğini de alın.Hatta ispatlayabilirseniz karşı dava da açabilirsiniz. İçerik saklamak suçtur. Madem böyle bir terbiyesizlik yaptılar, bundan sonra bizim eve Kay giremez. Tüm duyarlı anneler ve babalar da bu yaklaşımı benimserse o zaman firma gerçek cevabını almış olur. Bence buraya yorum yazanlar da Kay'ın sitesinde firmayı kınarlarsa iyi olur. Şimdi ben öyle yapacağım.

    YanıtlaSil
  29. Adsız24.12.12

    Bence yazınızı kaldırmak yerine blogunuzda firmanın daha cok üzerine gidecek yazılar yazmalısınız.. Onları Köseye sıkıştırın, yaptıkları sahtekarlığı daha cok insana yayın, daha cok kamuoyu oluşturun. Ve eğer sizi dava ederlerse daha da cok protesto yazısı yazacağınızı söyleyin -tıpkı onların yaptıgı gibi tehditse evet tehdit edin- bizler de yazdığınız her yazıya buradan destek olalım, hep beraber yildiralim.. Büyük yayın kuruluslariyla tek tek görüşün mutlaka içlerinde size destek olan biri çıkacaktır.. Bizler yazılarınızı sosyal medyada da paylaşıp konuyu daha cok insana yayıyoruz merak etmeyin:) destekcinizim:)

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar
    Nurtiden gördüm yazınızı, ben avukatım dilediğinizde benide arayabilirsiniz,hiçir kötülük cezasız kalmamalı.

    YanıtlaSil
  31. Adsız26.12.12

    zaten yeteri kadar şikayet almışlar bu konuyla alakalı bknz: http://www.sikayetvar.com/firma/detay/kay-sut

    tabi ki haklı değiller fakat kullandığın direk kişiye yönelik kelimelerden seni sorumlu tutabilirler ana nitekim bu bir gözdağıdır şahsi kanaatim bu yönde

    haklıyken haksız konuma düşmeyin.

    YanıtlaSil
  32. Diğer yorumlar bu linkte ki yazımın altında.
    http://www.anneysen.com/blogs/tiffany-kullanicisinin-yazilari/december-2012/kay-keci-sut-beni-mahkemeye-veriyormus-.aspx

    YanıtlaSil
  33. Adsız25.1.13

    Merhaba,
    Bu süt markasını kullananlardan biriydim. Sonuna kadar haklı olduğunu biliyorum. Onlar ve onlara benzeyen firmalar çocuklarımızın sağlıklarıyla oynadılar ve oynamaya devam ediyorlar. Bence yazının tamamını değilde yazıdaki bazı kelimeleri kaldırman gerekir. Alacağın her kararda yanındayım arkadaşım.

    YanıtlaSil
  34. nasıl bir ülkede yaşıyoruz bazen aklım duruyor inanın insan sağlığı sudan ucuz ve maalesef Allah'a emanet

    YanıtlaSil
  35. Dilek hanım,
    yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız. Az bile yazmışsınız. Benim çocuğumunda allerjisi var ve şu anda o sayın bay kay keçi sütü yetkilisi yanımda olsa o hoşuna gitmeyen kelimelerin fazlasını kullanır ve hatta yavrularına saldırılmış bir kaplan olurdum. gerisinide siz tasavvur edin artık.

    YanıtlaSil
  36. Destek mesajlarınızı okurken çok duygulandım . Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Var olun, sağ olun....

    YanıtlaSil
  37. iste turkiye...insan sagliginin bedeli..bu urunlerin denetimi yada kontrolu nasil yapiliyo..urunleri alan firmalar numuneleri nasil kontrol ediyo...balik bastan kokuyo demekki arkadaslar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız23.7.13

      sizin yazınız kaldırılmasın. Siz onlara dava açınız.Siz insanlık hizmeti yapıyorsunuz. Siz maddi ve manevi tazminat davası açmalısınız. Siz alacaklı konumdasınız, borçlu değilsiniz.

      Sil
    2. Adsız23.7.13

      Ülkemizde gıda kontrolü yapılıyor ve bunun için firmalara gıda mühendisleri istihdam etme mecburiyeti getiriliyor. Tabi ki bu firmanın da gıda mühendisi vardır. Esasen bu gıda mühendisi veya mühendisleri patronun karşısında el pençe divan durup da TAMAM EFENDİM gibi her şeyi kabul ediyor mu yoksa gerçekten mühendislik yapacak kalitesi var mı ona bakmak gerekir. Bir de bu mühendisleri yetiştiren okulların, üniversitelerin öğretim görevlileri hakiki eğitmen mi yoksa, not verip diploma veren kişiler mi bakmak gerekir. Her şey yasalar başarılamaz. Eğitim ve öğretim çok önemli.
      Biz öğretmenlere gereken önemi verdik ama onlar bize gereken eğitim ve öğrenimi vermediler. Onlar sadece maaş ve ders ücretlerini konuştular, onlar bizi ezberci yapmaya gayret ettiler. Mühendisleri de ezberci olarak mezun ettiler. Eğer eğitimci insanlar çok fazla maaş konusunu gündeme getiriyorlarsa bu tür sermaye sahipleri de onları satın alabilirler. Bir dava konusunda da bilirkişi raporu istenecektir. Eğer bilirkişiler çok paraya tapıyor iseler yine işimiz zor demektir. İlle de para para demeden işimizi yaparsak düzelmeler olacaktır.

      Sil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top