Pratik ve çok kolay gümüş temizleme tekniği nasıl olur?

Evinde gümüş aksesuar kullanmayı sevmeyen biri olarak, gümüş kitap ayraçlarına özel bir ilgim var.
Sanki gümüş olmak en çok kitap ayraçlarına yakışıyor gibi düşünüyorum. Bir de gümüş kitap ayracımın üzerine istediğim yazıyı yazdırdım mı değmeyin sevincime. 


Aklınızın bir köşesine not edin. Gümüş kitap ayracı, kitap sever arkadaşlarınızı çok mutlu edecek bir hediye alternatifi bence.
Gümüş kitap ayraçlarının tek sorunu, kitabın üzerinde sürekli hava ile temas ettiği için çok çabuk kararıp (doğrusu okside olmak) ilk günkü ışıltılarını kaybediyorlar.
Evimde gümüş kullanmamamın sebebi de, sanırım gümüşlerin temizlenme zorluğunu biliyor olmam. 
Şimdi size gümüş kitap ayraçlarımı çok çabuk, kimyasal gümüş ilaçları kullanmadan, hem de kitabımı okurken çabucak nasıl temizlediğimi anlatacağım:)

İhtiyacınız olan tek şey sigara külü, eğer sigara içmiyorsanız -ki sigara sağlıga zararlıdır:))- sigara içen komşunuzdan isteyin. Atalarımız boşuna "komşu komşunun külüne muhtaçtır" dememişler sanırım:)
Okside olmuş, kararmış gümüş kitap ayracınızı temizleyebilmek için, hafif nemlendirdiğiniz pamuğu sigara külüne batırın ve gümüşünüzü silmeye başlayın. Gümüş kitap ayracınız, pırıl pırıl parlamaya başladıktan sonra kurulayıp kitabınıza yerleştirebilirsiniz.
Keyifli okumalar....



2 yorum:

  1. Bu konuda bildiğimiz silgi de ok işe yarayabiliyor;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birdaha silgiyi deneyeceğim.Bakalım:))Teşekkürler bilgi için.Sevgiler...

      Sil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top