Kızımı ben zehirledim !


Evet başlığı doğru okudunuz. Ben, kızımı zehirledim!
Defne'nin alerjilerini, keçi sütü ile beslendiğini bilmeyen yoktur sanırım.
Hala keçi sütü içmeye devam ediyoruz. Pazar günü kahvaltı sonrası Defne'nin yüzü bembeyaz, dudakları mosmor olup kusmaya başlayınca ilk aklıma alerjileri geldi. Bu nedenle çok önemsemedim. Rutin kusmalardan diye düşündüm.
Öğlen başlayan kusma, gece vaktine kadar devam edince doktorumuzla konuşup bir ilaç verdim.Fakat ilaç kullanmamıza rağmen; sabaha kadar öğürerek kusma ve gece başlayan ateş ile mücadele ettik.

Sabah doktorumuzla tekrar konuştuğumuzda Defne'nin fiziksel enerjisinin de yerinde olduğunu göz önüne alarak, hafif gıdalar ile beslenmeye ve gözlemlemeye devam etmeye karar verdik. 
Fakat durumunda düzelme olmaması, içtiği suyu bile kusuyor olmasından dolayı  hastanenin yolunu tuttuk.
Hastaneye gider gitmez Defne'ye serum takıldı. Kan ve idrar tahlili yapılıp, ultrason çekildi.
Tahlillerin sonucunda sadece kusmaya bağlı, kanında keton değerlerinin arttığını ve bağırsaklarında enfeksiyona bağlı geçici önemsiz lenflerin oluştuğunu gördük.
Bu sonuçlar değerlendirildiğinde de kızımın kusma şikayetinin sebebinin, alerjilerinden, mide reflüsünden veya herhangi bir virüsten kaynaklanmadığını sevinerek öğrendik. 
Daha kötü haber ise doktorumuzun "Defne yediği bir gıdadan zehirlenmiş" sözü oldu.
"Nasıl yani, nasıl zehirlenmiş!!! Bir yanlışlık olmalı...." diye düşünürken sevgili doktorumuz Hilda Çerçi Özkan "tahliller temiz, kusmasına sebep bir virüs yok. Defne gıda zehirlenmesi geçiriyor" dedi.
Gıda zehirlenmesini duyar duymaz yedirdiklerim göz önüne gelmeye başladı. Kusmaya başladığı gün Pazar günüydü ve ailece evde kahvaltı yapmıştık.
"Yoksa bir gün önce yediği köfte mi zehirlenmişti"  
"Ama dışarıda yediğimiz köfteden olsa, hepimiz zehirlenmez miydik?"
uzun uzun düşünmeme rağmen hangi gıdadan zehirlenmiş olabileceğini bulamadım. Ta ki keçi sütünü kaynatıp yoğurt yapmaya karar verene kadar. Yoğurt yapmak için sütü kaynattığımda, sütün kesilmesi ile kızımı zehirleyen gıdanın bozuk süt olduğunu üzülerek anladım. 
O sabah Defne "anne bu sütün tadı farklı, ben içmeyeceğim" demesine rağmen, sütün bozulmuş olacağını aklıma getiremediğim için "o süt bitecek mazeret istemiyorum" dediğimi hatırladıkça hala içim acıyor.
Kızımı zehirlemiş olmamın vicdan ağırlığı ile bütün günü hastanede geçirdik. Hassaslaşan midesi için, hala yediklerine dikkat ediyoruz. Bol bol su içiriyor, grisini, patates püresi, pirinç pilavı gibi hafif, mideyi yormayacak besinlerle iyileşme sürecini tamamlıyoruz.
Kusma şikayeti varsa DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER;
1- En önemli ama en önemli nokta, bol su içilmesi. Vücutta kusmaya bağlı olarak su kaybı oluşacağı için zorla da olsa, yudum yudum su içirin. 
Defne içtiği suyu da kusuyordu ama olsun. Yine de içirmeye devam ettik.
2- Yemek için zorlamayın. Patates püresi, az yağlı pirinç pilavı, grisini gibi hafif besinler ile besleyin.
3- Kusma uzun sürüyorsa mutlaka doktorunuz ile görüşün.



8 yorum:

  1. ayy çok geçmiş olsun.. geçenlerde aynı durum bizde de oldu ama zehirlenmedi neyse ki zira içmemekte direndi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mine Gülden, Defne de direndi ama yemek yemek evimizde sorun ve sürekli yemek yemeye direnen bir çocuk olduğu için ,zehirlendiği günkü direnmesini de rutin direnme zannettim.Sütünü de ılık olacak şekilde ısıtmıştım.Keşke kaynatsaymışım dedim ama iş işten geçmişti:(((

      Sil
  2. geçmiş olsun çok üzüldüm naparsın işte bizlerde insanız bazı şeylere engel olamıyoruz bazen benimde kulağıma küpe olsun çocuk birşeyi içmiyorum derse bir tadına bakmamda fayda olacak galiba hepimizin başına gelebilecek bir şey gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tarkanın Annesi, zorla içirmiş olmak en zoruma giden zaten...Daha dikkat etmeliymişim:((

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun.
    Hangi anne böyle olsun ister ki, tırnakları çizilse içimiz acıyor ama yaşanıyor malesef. Allah beterinden korusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nesrin, çok haklısın. Tüm çocuklarımızı Allahım korusun....

      Sil
  4. çok teşekkür ederim Sevgili Oytunla Hayat....

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler ve sevgiler:)))

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top